NavMenu

Gde je sada Mario Mandžukić?

Izvor: Promo Utorak, 05.11.2019. 09:53
Komentari
Podeli
Mario Mandžukić (Foto: YouTube/screenshot)Mario Mandžukić
Tokom proteklih nekoliko godina komentatori, stručnjaci i navijači navikli su da se ime Marija Mandžukića spominje kad se govori o golovima, naslovima, trudu, želji i predanosti. Međutim, u poslednje vreme Mandužkić se ne pominje tako često.

Čudno je da se o Super Mariju, čoveku koji je osvojio dva naslova prvaka Bundeslige, četiri naslova prvaka Serije A, jednu Ligu prvaka, jedno FIFA Svetsko klupsko prvenstvo, jedan UEFA Superkup, igrao je i u finalu Svetskog prvenstva, više ne govori redovno.

Sa 33 godine Mandžukić se približava zalasku fudbalske karijere, ali čak i prošle sezone hrvatski finalista Svetskog prvenstva postigao je 10 golova (9 u Seriji A i jedan u Ligi prvaka) dok je Juventus išao prema osvajanju naslova u Seriji A, završivši 11 bodova ispred drugoplasiranog Napolija. Na žalost, Mandžukićevu priliku da svojoj kolekciji doda i drugu medalju pobednika Lige prvaka uništio je Ajax iz Amsterdama u četvrtfinalu. Međutim, to bi moglo da se promeni ove sezone, jer su započeli sa kampanjom, koju su podržali i na www.betting24.fi, u kojem i dalje ostaju među favoritima na tržištima koja su najjača.

Promene u upravi uvek mogu da izmene sastav ekipe. Novi trener sa sobom donosi nove ideje i pristup, a angažman Mauricija Sarija (Maurizio Sarri) iz kluba iz Chelsea ovog leta, umesto Masimilijana Alegrija (Massimiliano Allegri), zasigurno je izmenio Juventus. Ove sezone Mandžukić nije odigrao ni minut, pa nije bio uključen ni u popis ekipe za Ligu prvaka. Čini se da se Mandžukiću loše piše i upravo zbog toga njegovo ime se u fudbalskim krugovima ponovo spominje, i to u kontekstu mogućeg transfera.

Najnovije glasine povezuju velikog Hrvata sa Seviljom, ali najviše se govorilo, još od leta, o prelasku u Manchester United. Naime, kružile su glasine da će Mandžukić zajedno s Paulom Dibalom (Paulo Dybala) biti zamenjen za bivšeg napadača Manchester Uniteda Romelua Lukakua. Međutim, sve je i ostalo na glasinama, a Lukaku je, na kraju, potpisao za Juventusovog protivnika iz Serije A, Inter iz Milana. Mandžukić je i dalje ostao želja Manchester Uniteda, posle razočaravajućeg početka sezone u kojoj teško postižu golove.

Nakon što je davao golove gde god je igrao, u četiri različite zemlje, Mandžukić još uvek ima puno toga da ponudi. Ono što ga izdvaja nije samo sposobnost postizanja golova, nego i odbrana i želja da radi za interes ekipe. Možda bi prelazak u Premier ligu i mogućnost postizanja golova u petoj različitoj zemlji bila predobra prilika da bi se odbila. Međutim, gde god da na kraju završi, možemo biti sigurni da će Mario Mandžukić biti među strelcima.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Industrija, Saobraćaj, Finansije

Grad ustupa privatnicima više od 30 zemunskih i palilulskih autobuskih linija - Spreman nacrt JPP na deset godina, posao težak pola milijarde evra

Gradske linije na potezima 100 i 700, kao i još nekoliko linija koje prelaze preko Novog Beograda i Zemuna, definitivno će biti ustupljene privatnim prevoznicima. Danas se održava hitna telefonska sednica Privremenog organa grada, na kojoj je od 100 tačaka, najvažnija upravo ona koja se tiče Odluke o usvajanju predloga projekta javno-privatnog partnerstva u obavljanju javnog prevoza na pomenutim linijama. Nacrtom ove odluke predviđeno je

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.