NavMenu

BAS podiže kredit od 12 mil EUR za izgradnju nove autobuske stanice u Bloku 42

Izvor: eKapija Ponedeljak, 04.11.2019. 13:24
Komentari
Podeli
Idejno rešenje (Foto: Milica Stevuljević)Idejno rešenje
Skupština akcionara Beogradske autobuske stanice BAS odobrila je podizanje kredita od 12 mil EUR za izgradnju nove autobuske stanice u novobeogradskom Bloku 42.

Kredit će, kako je eKapija već pisala, biti podignut u Komercijalnoj banci a u cilju realizacije poslovnih aktivnosti vezanih za izgradnju autobuske stanice u Bloku 42 na Novom Beogradu. Kako se navodi u obzaloženju "pošto se finansijska sredstva ne mogu obezbediti iz redovnog poslovanja BAS, neophodno je da se ista obezbede uzimanjem kredita".

- Izgradnjom nove autobuske stanice se na trajan i savremen način rešava pitanje prijema i otpreme putnika i autobusa u glavnom gradu, što je zajednički interes Beograda, Beograđana i korisnika usluga, kao i više od 700 zaposlenih u BAS-u - navodi se u Odluci.

Podsetimo, Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda objavila je javni poziv za podnošenje ponuda za izgradnju saobraćajnica oko Bloka 42, kojima će se obezbediti pristup novoj glavnoj autobuskoj stanici na Novom Beogradu. Tender je otvoren do 12. novembra, a opširnije o njemu pogledajte OVDE.

I. M.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.03.2024.  |  Energija, Finansije

Struja za privredu Srbije od 1. maja jeftinija 25%?

Električna energija za komercijalno snabdevanje u Srbiji, odnosno za privredu, trebalo bi da pojeftini od 1. maja za oko 25% jer su pale cene tog energenta na tržištu, rekao je stručnjak za energetiku Željko Marković. On je za Betu rekao da je Elektroprivreda Srbije (EPS) cenu električne energije za privredu ugovarala zavisno od cena na tržištu i da je taj način izmenjen zbog energetske krize, kada su višestruko skočile. - Cene za

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.