NavMenu

Pouzdano napajanje vetroparkova uz ABB

Izvor: eKapija Ponedeljak, 04.11.2019. 11:58
Komentari
Podeli
ABB jača svoju partnersku mrežu i obezbeđuje pouzdano napajanje vetroparkovima u Srbiji. Švajcarsko-švedska kompanija je udružila snage sa srpskom inženjerskom kompanijom Energotehnika Južna Bačka, u obezbeđenju pouzdanog napajanja vetroparka Kovačica.

ABB je realizovao značajnu isporuku inženjerskoj kompaniji Energotehnika Južna Bačka. Predmet isporuke bilo je srednjenaponsko gasom izolovano rasklopno postrojenje (GIS) i predstavlja deo ABB-ove neprekidne ekspanzije globalnog partnerskog programa OEM (Original Equipment Manufacturer) proizvodnje razvodnih ormana.

ABB je isporučio srednjenaponske ćelije iz familije ZX, koje su instalirane u trafo stanici 33/220kV u sastavu vetroparka Kovačica. Kovačica je jedan od najvećih vetroparkova u Srbiji, koji je u potpunosti operativan. To je potpuno nova, moderna elektrana u Srbiji u kojoj se energija dobija iz obnovljivih izvora. Vetropark se sastoji od 38 turbina ukupnog potencijalnog kapaciteta snage od 104,5MW, a nalazi se u Vojvodini, jednoj od najpovoljnijih oblasti u Srbiji što se tiče vetropotencijala.

ABB-ov obim isporuke predstavljali su standardni delovi gasom izolovanog postrojenja tipa ZX0.2 i Relion zaštitni releji iz serije 620. Srpska inženjerska kompanija Energotehnika Južna Bačka, u svojim pogonima, prilagodila je niskonaponske odeljke ćelija u skladu sa konačnim specifikacijama krajnjeg korisnika.

ABB već poseduje veliki broj dugoročnih partnerstava sa OEM i proizvođačima razvodnih ormana u Evropi i širom sveta. Partnerska mreža dodatno ubrzava ekspanziju ABB-ovih tehnologija i rešenja koja su usmerena na korisnike na lokalnim tržištima kroz renomirane kompanije koje su lideri u industriji.

- Ove godine smo dodatno ojačali i proširili naš partnerski program u Evropi - izjavio je Alessandro Palin, Direktor poslovne linije Distributivnih rešenja u okviru poslovne jedinice Elektrifikacija - Proverene tehnologije ABB-a u kombinaciji sa lokalnom podrškom našim korisnicima nude rešenja za bezbedne, pametne i pouzdane distributivne mreže električne energije.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Industrija, Saobraćaj, Finansije

Grad ustupa privatnicima više od 30 zemunskih i palilulskih autobuskih linija - Spreman nacrt JPP na deset godina, posao težak pola milijarde evra

Gradske linije na potezima 100 i 700, kao i još nekoliko linija koje prelaze preko Novog Beograda i Zemuna, definitivno će biti ustupljene privatnim prevoznicima. Danas se održava hitna telefonska sednica Privremenog organa grada, na kojoj je od 100 tačaka, najvažnija upravo ona koja se tiče Odluke o usvajanju predloga projekta javno-privatnog partnerstva u obavljanju javnog prevoza na pomenutim linijama. Nacrtom ove odluke predviđeno je

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.