NavMenu

Počela izgradnja Centralnog postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda u opštini Mali Iđoš, vrednog 479 miliona dinara

Izvor: eKapija Petak, 01.11.2019. 12:01
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: gameanna/shutterstock.com)Ilustracija
Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović obišao je radove na izgradnji Centralnog postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda u Feketiću, u opštini Mali Iđoš, koje finansira Pokrajinska vlada preko Uprave za kapitalna ulaganja Vojvodine. Reč je o radovima vrednim 479 miliona dinara.

Naime, u planu Pokrajinske vlade je izgradnja postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda pre ispuštanja u vodotok reke Krivaje, s pratećim objektima i infrastrukturom.

- Danas smo pokrenuli proces izgradnje prečistača otpadnih voda širom AP Vojvodine. Nismo bili zadovoljni stanjem u ovoj oblasti, jer je to godinama bio veliki problem koji je decenijama zanemarivan. Ovo je prvi put da Pokrajina finansira ovako tehnički zahtevan posao vredan 4 mil EUR, za naseljena mesta Mali Iđoš, Lovćenac i Feketić - istakao je predsednik Mirović.

Kako je rekao, opštinska uprava uradila je svoj deo posla u pripremi projektne dokumentacije, i za nešto manje od godinu i po dana ovaj projekat biće završen. Paralelno će se raditi i na izgradnji sekundarne mreže i glavnog kolektora, ali i u Bačkoj Topoli, Srbobranu i Temerinu, navodi se u saopštenju Pokrajinske vlade.


- Istovremeno, u planu nam je i priprema projektne dokumentacije za čišćenje toka reke Krivaje. Planiramo i izgradnju fabrika za proizvodnju pitke vode, i korak po korak rešićemo ove urgentne probleme širom AP Vojvodine, što ćemo realizovati uz podršku Vlade Republike Srbije - dodao je Mirović.

Obilasku radova prisustvovali su i pokrajinski sekretar za urbanizam i zaštitu životne sredine Vladimir Galić i direktor Uprave za kapitalna ulaganja Vojvodine Nedeljko Kovačević.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Saobraćaj

Jovanović: Razmotriti kupovinu Siemens tramvaja proizvedenih u Kragujevcu za GSP Beograd

Gradska vlast u Beogradu treba da razmotri kupovinu tramvaja od kompanije Simens (Siemens), koji se proizvode u Kragujevcu, ukazao je direktor Centra za lokalnu samoupravu (CLS) Nikola Jovanović. Jovanović je u pisanoj izjavi podsetio da je pre tri godine tadašnji zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić najavio mogućnost kupovine Simens tramvaja koji se proizvode u Kragujevcu, za potrebe beogradskog GSP-a. - Kako su ovi tramvaji bili u

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.