NavMenu

Predsedništvo i Vlada sele se u Palatu Srbija? - U planu preuređenje prostora od 5.500 m2

Izvor: Blic Petak, 01.11.2019. 12:10
Komentari
Podeli
Palata SrbijaPalata Srbija
Kompletna Vlada Srbije, skoro sva ministarstva i Predsedništvo trebalo bi u naredne dve godine da se presele u Palatu Srbija na Novom Beogradu, saznaje nezvanično Blic.

Tako bi se predsednik Vlade, sva ministarstva i predsednik republike u budućnosti našli na istom mestu. Taj plan postoji već dugo, ali sada postoji i rešenost da se on sprovede, pa bi njegova realizacija trebalo da počne u narednih nekoliko meseci.

- Preseljenje u Palatu na Novom Beogradu značilo bi da su sva ministartsva na jednom mestu, to bi povećalo efikasnost, skratilo vreme za koje određeni posao mora da se uradi - navodi izvor lista Blic.

Palata Srbije, nekada Palata Federacije ili SIV prostire se na površini od 5.500 m2 i trenutno u njoj ima oko 1.000 kancelarija.

- Ideja je da se napravi jedan ogroman prostor, open spejs, tako da većina zaposlenih sedi na istom mestu, što bi takođe trebalo značajno da unapredi sve procese, a posebno one koji se tiču zajedničkih poslova više ministarstava - navodi izvor lista.

Kako kaže, trenutno se traži dizajner enterijera ili više njih koji bi se uhvatili u košac sa preuređivanjem velikog prostora. Za izradu projekta, a potom i za izvođenje radova biće potrebni meseci svakodnevnog rada, ali se očekuje dobijanje modernog prostora koji će podići efikasnost rada.

Kako piše Blic, u slučaju preseljenja, Ministarstvo unutrašnjih poslova, koje je i najbrojnije, neće ostati u Palati gde je bilo do sada, već je u planu i preseljenje pripadnika MUP-a.

- Još se razmišlja o lokaciji, ali to bi takođe trebalo da bude rešeno u narednih godinu dana - navodi list.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

30.04.2024.  |  Građevina, Turizam, sport, kultura

Rekonstrukcija hotela Slavija kreće do kraja godine, neće biti rušenja - Novi kompleks u centru grada imaće dva hotela i poslovnu zgradu

Kompanija u vlasništvu porodice Matijević pre nekoliko meseci kupila je hotel Slavija, a radovi na rekonstrukciji trebalo bi da krenu već do kraja godine. To u izjavi za Nova.rs navodi Zoran Matijević, jedan od suvlasnika te kompanije, koji kaže da će zatražiti subvencije od države, ali da im je najvažnije da što pre dobiju neophodne dozvole. On za naš portal otkriva i kako će izgledati novi kompleks u centru grada. U januaru ove

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.