NavMenu

U Subotici otvorena fabrika za proizvodnju termotehničkih senzora - Planiraju i premeštanje proizvodnje iz Kine u Srbiju

Izvor: eKapija Četvrtak, 31.10.2019. 15:38
Komentari
Podeli
(Foto: Pokrajinska vlada)
Nemačka kompanija "B+B Thermo-Technik GmbH" otvorila je danas u Subotici fabriku za proizvodnju termotehničkih senzora u automobilskoj industriji i mehaničkom inženjeringu, koja će, kako je najavljeno, zaposliti 100 radnika.

Reč je o investiciji vrednoj milion evra.

Ova kompanija posluje od 1984. godine sa sedištem u Nemačkoj, a proizvodne pogone, osim u Subotici, ima i u Holandiji, Kini i Hongkongu, navedeno je na sajtu Pokrajinske Vlade.

- Fabrike koje vidimo danas, ovde u Industrijskoj zoni u Subotici, simboli su privredne saradnje sa zemljama iz celog sveta. Spremni smo za nova direktna ulaganja u zonama koje smo izgradili i opremili širom AP Vojvodine. Cilj nam je da stopa nezaposlenosti u APV bude ispod 8% i to će biti naš najznačajniji rezultat - izjavio je predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović.

Po njegovim rečima, Nemačka prednjači u ulaganjima na teritoriji AP Vojvodine i to je za nas veoma važno, što zbog zapošljavanja naših ljudi, što zbog tehnologije koja stiže sa nemačkim kompanijama.

- Dosadašnja nemačka ulaganja u AP Vojvodini dostigla su 1,4 mlrd EUR, a trenutno radi oko 50 nemačkih kompanija koje zapošljavaju više od 60.000 radnika u našoj zemlji, od toga 22.000 radnika u AP Vojvodini - istakao je Mirović.

Gradonačelnik Subotice Bogdan Laban rekao je da i ova godina protiče u jačanju privredne saradnje sa Nemačkom i zahvalio svim investitorima koji ulažu u Subotici, jer danas u Industrijskoj zoni radi 6.000 radnika.


Direktor B+B Sensor Solutions d.o.o. u Subotici Danijel Špehar izjavio je da je danas veliki dan za ovu kompaniju, jer su joj, kako je rekao, dolaskom u Srbiju, u AP Vojvodinu, otvorene mnoge poslovne mogućnosti i pružena prilika za upoznavanje mladih stručnjaka koje imamo, a u planu je i premeštanje proizvodnih linija iz Kine u našu zemlju.

Otvaranju fabrike prisustvovali su i savetnik predsednika Republike Srbije za privredu Jorg Heskens i prva sekretarka i šefica Odseka za ekonomsku saradnju Ambasade SR Nemačke Leoni Rajmers.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Saobraćaj

Grad Beograd prodaje garaže - Početna cena 7.000 EUR

Grad Beograd oglasio je prodaju nepokretnosti u javnoj svojini, a reč je o garažnim prostorima u Ulici Salvadora Aljendea 18A. Na prodaju je ponuđeno 12 garaža, površine po 14 m2, koje se nude po početnoj ceni od po 7.000 EUR. Rok za podnošenje prijava je 30. april, a više detalja pogledajte OVDE.

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.