NavMenu

Jedinstven zdravstveni skup u Zenici - One Health Day 4. novembra

Izvor: eKapija Utorak, 29.10.2019. 16:11
Komentari
Podeli
(Foto: Dragon Images/shutterstock.com)
One Health day – Dan jednog zdravlja, koji će 4. novembra biti održan u Zenici, prema podacima globalne svetske platforme OneHealth, jedini je OneHealth događaj u ovom delu Evrope.

Tokom novembra širom planete, od južne Amerike do Australije biće održano 64 skupa na temu Jednog zdravlja, i to na lokalnom, regionalnom, nacionalnom i međunarodnom nivou.

Skup u hotelu Zenica u Zenici, koji će biti održan na državnom nivou, u organizaciji Instituta za zdravlje i sigurnost hrane Zenica biće jedini takav na području centralne i jugoistočne Evrope, a "najbliži" zeničkom skupu, su skupovi u Kocaeliju (Turska), Berlinu (Njemačka) i Tervurenu (Belgija).

Na skupu u Zenici, uz nekoliko odabranih tema i predavača, po prvi put će se javnosti predstaviti i OneHealth udruženje u BiH, koje okuplja stručnjake raznih profila, koji su se posebno edukovali na mastar studiju "Jednog zdravlja", a po struci su lekari, veterinari, pravnici, ekonomisti, sanitarni inženjeri…


Institut za zdravlje i sigurnost hrane je bosanskohercegovački ali i regionalni lider u provođenju ovog koncepta, koji podrazumeva sistematičan i jedinstven pristup očuvanju zdravlja čoveka, kroz brigu o zdravlju bilja, životinja i čoveka, koje su neodvojive jedna od druge.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

26.03.2024.  |  Saobraćaj

Raspisan tender za stručni nadzor za projektovanje i izgradnju nove železničke pruge Jovanovac - Rasputnica Cvetojevac - Sobovica

Infrastruktura železnice Srbije raspisala je tender za stručni nadzor za projektovanje i izgradnju nove železničke pruge Jovanovac - Rasputnica Cvetojevac - Sobovica. Kako se pojašnjava, formiranje nove industrijske zone Sobovica uslovilo je potrebu za njenim povezivanjem sa postojećom železničkom infrastrukturom, odnosno sa prugom Lapovo - Kraljevo - Lešak - Kosovo Polje - Đeneral Janković - državna granica (Volkovo). - Postojeća

eKapija+

Vidi sve
Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.