NavMenu

Bregzit odložen za 31. januar 2020. godine

Izvor: BBC News na srpskom Ponedeljak, 28.10.2019. 11:32
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Birute Vijeikiene/shutterstock.com)Ilustracija
Zvaničnici Evropske unije pristali su da produže rok za Bregzit (Brexit) 31. januara 2020. godine, objavio je na Twitteru predsednik Evropskog saveta.

Donald Tusk rekao je da je novi rok "fleksibilan" i da Velika Britanija može da napusti Uniju i pre roka ako sporazum o izlasku odobri parlament u Londonu.

Poslanici u Britaniji trebalo bi ove nedelje da glasaju o predlogu premijera Borisa Džonsona (Boris Johnson) da raspiše vanredne izbore za 12. decembar.

Britanija je trebalo da iz Evropske unije izađe do 31. oktobra, ali su poslanici zahtevali da Džonson traži odlaganje, jer premijerov predlog dogovora kojim bi bili regulisani uslovi napuštanja Unije, nije usvojen u parlamentu.

Predlog sporazuma koji su videli novinari BBC-ja, predviđa se da Sporazum o povlačenju Velike Britanije iz Evropske unije ne može ponovo biti predmet pregovora u budućnosti.

Džonson je više puta rekao da će Velika Britanija napustiti blok 31. oktobra, ali je zakonom obavezan da prihvati odlaganje i ponudu Brisela.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

26.03.2024.  |  Saobraćaj

Raspisan tender za stručni nadzor za projektovanje i izgradnju nove železničke pruge Jovanovac - Rasputnica Cvetojevac - Sobovica

Infrastruktura železnice Srbije raspisala je tender za stručni nadzor za projektovanje i izgradnju nove železničke pruge Jovanovac - Rasputnica Cvetojevac - Sobovica. Kako se pojašnjava, formiranje nove industrijske zone Sobovica uslovilo je potrebu za njenim povezivanjem sa postojećom železničkom infrastrukturom, odnosno sa prugom Lapovo - Kraljevo - Lešak - Kosovo Polje - Đeneral Janković - državna granica (Volkovo). - Postojeća

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.