NavMenu

Vodeći međunarodni proizvođači svežeg voća i povrća u Beogradu na Fruitnet forumu

Izvor: Agronews Subota, 26.10.2019. 11:56
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Adisa/shutterstock.com)Ilustracija
Vodeći međunarodni proizvođači svežeg voća i povrća okupiće se u Beogradu sledećeg meseca povodom Fruitnet foruma za jugoistočnu Evropu, da bi identifikovali nove mogućnosti za region u oblasti investicija, poljoprivrednih sorti, tehnologija, tržišta i saradnje

Fruitnet forum za jugoistočnu Evropu, jedan od glavnih međunarodnih događaja umrežavanja u oblasti industrije svežeg voća i povrća, biće organizovan u Beogradu, Srbiji, 6. i 7. novembra, gde će se okupiti regionalni i međunarodni proizvođači i kompanije sa delatnošću u oblasti proizvodnje svežeg voća i povrća.

Povrh toga što će se fokusirati na nove strategije za privlačenje investicija, promovisanje saradnje, poboljšanje kvaliteta i proboj na nova tržišta, događaj ove godine će takođe uključivati i B2B Café, koji će delegatima dati mogućnost za sastanke i diskusije sa međunarodnim kupcima iz kompanija Tesco, Asda-Walmart i Carrefour, između ostalih.

Jugoistočna Evropa dobija na značaju kao izvor svežeg voća i povrća, a Ivana Dulić Marković iz kompanije Seedev će otvoriti program time što će predstaviti pregled tržišta za investiranje u regionu, uključujući mogućnosti i rizike koji se nameću, dok će Aleksandar Pavlović govoriti o napretku USAID Projekta za konkurentnu privredu Srbije.

Uspešne studije slučaja će predstaviti Ćirić Agro, koji je izrastao u jednog od najvećih izvoznika jabuka u Srbiji, kao i vodeći turski izvoznik Alanar, koji se uspešno probio na unosno tržište istočne Azije i druga tržišta, kao i Jupiter Marketing, sa sedištem u Velikoj Britaniji, koji je proširio proizvodnju na jugoistočnu Evropu.

Uzbudljiv potencijal mušmula

Ovogodišnji događaj će se naročito baviti sektorom bobičastog voća, pa će Hans Liekens iz kompanije Fall Creek Farm & Nursery, sa sedištem u SAD-u, govoriti o razvoju najboljih sorti borovnica, a Irakly Partsvania iz grupe Vanrik Agro iz Gruzije će govoriti o uzbudljivom potencijalu mušmula.

S obzirom na porast potražnje, region jugoistočne Evrope poseduje ogroman potencijal za razvoj, ako uspe da prevaziđe mnoge izazove u oblastima razvoja sorti, obradi zemljišta nakon žetve, dostupnosti tržišta, sertifikaciji, radnoj snazi, pakovanju i logistici.

Jedan od glavnih ciljeva Fruitnet foruma za jugoistočnu Evropu leži u produbljivanju razumevanja izazova koji postoje i, suštinski, kako se oni mogu prevazići u bliskoj budućnosti.

Za dalje informacije kao i onlajn registraciju pogledajte ovde.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

30.04.2024.  |  Građevina, Turizam, sport, kultura

Rekonstrukcija hotela Slavija kreće do kraja godine, neće biti rušenja - Novi kompleks u centru grada imaće dva hotela i poslovnu zgradu

Kompanija u vlasništvu porodice Matijević pre nekoliko meseci kupila je hotel Slavija, a radovi na rekonstrukciji trebalo bi da krenu već do kraja godine. To u izjavi za Nova.rs navodi Zoran Matijević, jedan od suvlasnika te kompanije, koji kaže da će zatražiti subvencije od države, ali da im je najvažnije da što pre dobiju neophodne dozvole. On za naš portal otkriva i kako će izgledati novi kompleks u centru grada. U januaru ove

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.