NavMenu

Podrška Švajcarske projektima u oblasti prevencije poplava vredna 6,7 mil EUR

Izvor: eKapija Subota, 26.10.2019. 11:47
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Fotosr52/shutterstock.com)Ilustracija
Kancelarija za upravljanje javnim ulaganjima Vlade Republike Srbije saopštila je da su u Beogradu predstavljeni rezultati implementacije projekata u okviru Nacionalnog programa upravljanja rizikom od elementarnih nepogoda Republike Srbije, koje je finansirala Vlada Švajcarske.

Reč je o dva projekta – prvi predviđa podizanje visine sedam mostova u opštini Paraćin, čime će se umanjiti rizik od poplava, kao i unapređenje sistema rane najave u gradu Užicu, dok će drugi projekat unaprediti sistem rane najave u opštinama sliva Zapadne Morave.

Direktor Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima Marko Blagojević podsetio je na katastrofalne poplave u maju 2014. godine, i naglasio da je Švajcarska bila među prvim zemljama koje su uputile finansijsku pomoć Srbiji, navodi se na sajtu Vlade.

Zamenica direktora Švajcarske agencije za razvoj i saradnju Priska Depnering izrazila je zadovoljstvo načinom na koji su sredstva donacije implementirana, kao i odličnom saradnjom institucija koje učestvuju u realizaciji pomenutih projekata.

Predstavnik Kancelarije Svetske banke u Srbiji Darko Milutin ukazao je na to da je švajcarska finansijska podrška doprinela tome da i Srbija razvije institucionalni kapacitet i dobije finansijski instrument za sanaciju posledica elementarnih nepogoda.

Ukupan iznos donacije kojom je Švajcarska podržala Srbiju kroz različite projekte obnove i prevencije od poplava iznosi 7,5 miliona švajcarskih franaka, odnosno 6,7 mil EUR.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

26.03.2024.  |  Saobraćaj

Raspisan tender za stručni nadzor za projektovanje i izgradnju nove železničke pruge Jovanovac - Rasputnica Cvetojevac - Sobovica

Infrastruktura železnice Srbije raspisala je tender za stručni nadzor za projektovanje i izgradnju nove železničke pruge Jovanovac - Rasputnica Cvetojevac - Sobovica. Kako se pojašnjava, formiranje nove industrijske zone Sobovica uslovilo je potrebu za njenim povezivanjem sa postojećom železničkom infrastrukturom, odnosno sa prugom Lapovo - Kraljevo - Lešak - Kosovo Polje - Đeneral Janković - državna granica (Volkovo). - Postojeća

eKapija+

Vidi sve
Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.