NavMenu

Raspisana javna nabavka za održavanje objekata i stanova u naselju Kamendin

Izvor: Večernje novosti Petak, 25.10.2019. 15:08
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: creator12/shutterstock.com)Ilustracija
Izbegličke porodice iz Bosne i Hercegovine i Hrvatske, koje su u junu dobile ključeve oko 270 stanova u naselju Kamendin u Zemun Polju, u nove domove još nisu ni kročile. Ali, u neuseljene stanove "banuli" su vandali, koji su oštetili i pokrali vrata, prozore, slavine, parket.

Gradski Sekretarijat za imovinske i pravne poslove raspisao je javnu nabavku za održavanje objekata i stanova u naselju Kamendin. Rok za dostavljanje ponuda je 22. novembar, a izabrani ponuđač imaće na raspolaganju tri meseca da od oštećenih objekata napravi funkcionalne.

- Objekti su bili kompletno završeni i tehnički pripremljeni. U međuvremenu su se, zbog fizičkog uništavanja i odnošenja delova opreme i nekorišćenja objekata dogodila značajna oštećenja, čime su postali nekompletni i nisu u potpunom funkcionalnom stanju - navodi se u konkursnoj dokumentaciji.

Ako je suditi prema vrsti planiranih usluga u ovim stanovima, zaključuje se da je odnet ili oštećen skoro ceo inventar - roletne, stakla na prozorima i balkonskim vratima, brave, radijatori, slavine, umivaonici, ve-ce šolje, kade, ogledala, kablovi, bojleri. Takođe, neophodno je ponovo okrečiti zidove.

- Planiranim uslugama, objekte je potrebno dovesti u optimalno i funkcionalno stanje, tako da se izvrši popravka delova objekata i instalacija, za koje je konstatovano da nisu u funkciji. Za popravke treba koristiti materijale koji su već ugrađivani na objektima tako da budu što sličniji postojećima - piše u dokumentaciji.


Inače, ovaj stambeno-poslovni objekat u Kamendinu u bloku 2.5 čine dve iste građevine, koje imaju podrum, prizemlje, dva sprata i potkrovlje. Ispred se nalazi parking, zona za odmor i rekreaciju.

Letos su uručeni ključevi 270 stanova izbegličkim porodicama u okviru projekta Regionalnog stambenog programa. Vrednost radova na izgradnji ovog kompleksa bila je 7,9 mil EUR, a novac je obezbeđen iz donatorskog Fonda regionalnog stambenog programa, čiji je najveći donator Evropska unija.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Industrija, Saobraćaj, Finansije

Grad ustupa privatnicima više od 30 zemunskih i palilulskih autobuskih linija - Spreman nacrt JPP na deset godina, posao težak pola milijarde evra

Gradske linije na potezima 100 i 700, kao i još nekoliko linija koje prelaze preko Novog Beograda i Zemuna, definitivno će biti ustupljene privatnim prevoznicima. Danas se održava hitna telefonska sednica Privremenog organa grada, na kojoj je od 100 tačaka, najvažnija upravo ona koja se tiče Odluke o usvajanju predloga projekta javno-privatnog partnerstva u obavljanju javnog prevoza na pomenutim linijama. Nacrtom ove odluke predviđeno je

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.