NavMenu

Kompanija Armont SP učestvovala u rekonstrukciji Palate pravde

Izvor: Promo Petak, 25.10.2019. 15:00
Komentari
Podeli
Završena je obnova Palate pravde, najvećeg pravosudnog objekta u Srbiji, u čijem podmlađivanju je učestvovala i kompanija Armont SP. Zgrada, izgrađena pre 50 godina, temeljno je rekonstruisana i modernizovana.

Respektabilno zdanje zadržalo je prvobitni spoljni izgled, a sačuvan je i deo originalnog enterijera u vidu karakterističnih zidova od opeke, uz značajna estetska i funkcionalna unapređenja.

Na restauriranoj i očišćenoj fasadi u potpunosti su zamenjeni stakleni delovi fasade, a pri tom su korišćeni stakleni paketi sa najsavremenijim premazima i izvanrednim termičkim performansama.

Novi prozorski nizovi se estetski odlično uklapaju, a korišćen je sistem aluminijumskih prozorskih sistema Schüco,sa dodatnim specijalnim profilima posebno razvijenim za ovaj projekat (površina ugrađene fasadne bravarije je 5.000 m2).

Zamenom aluminijumskie bravarije na fasadi objekta, kao i u atrijumima, objekat je postao značajno osvetljeniji, a lanterne na krovu (Schüco) površine 400 m2, dodatno su učinile prostor prozračnim. Stakleni pregradni zidovi takođe su doprineli utisku da je zgrada "prodisala" i da je prostor veći.

I na ovom projektu korišćena su specifična i unikatna Armonet projektna rešenja koja za rezultat imaju vrhunski estetski i funkcionalni doživljaj na jednom od najznačajnijih i najprepoznatljivijih beogradskih zdanja.

Očekuje se da će Palata pravde, osvežena i podmlađena, od oktobra 2019. godine krenuti sa radom u punom kapacitetu.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

26.03.2024.  |  Saobraćaj

Raspisan tender za stručni nadzor za projektovanje i izgradnju nove železničke pruge Jovanovac - Rasputnica Cvetojevac - Sobovica

Infrastruktura železnice Srbije raspisala je tender za stručni nadzor za projektovanje i izgradnju nove železničke pruge Jovanovac - Rasputnica Cvetojevac - Sobovica. Kako se pojašnjava, formiranje nove industrijske zone Sobovica uslovilo je potrebu za njenim povezivanjem sa postojećom železničkom infrastrukturom, odnosno sa prugom Lapovo - Kraljevo - Lešak - Kosovo Polje - Đeneral Janković - državna granica (Volkovo). - Postojeća

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.