NavMenu

Turske kompanije SanPark Otopark i Vav Medica najavile dolazak u BiH - U planu investicije u turizam, poljoprivredu i parking rešenja

Izvor: eKapija Petak, 25.10.2019. 12:39
Komentari
Podeli
Investicioni dan BiH u BursiInvesticioni dan BiH u Bursi
Agencija za unapređenje stranih investicija BIH (FIPA) u saradnji s Trgovinskom i industrijskom komorom Burse BTSO, Počasnim konzulatom BiH u Bursi, Fondacijom BIGMEV i Generalnim konzulatom BiH u Istanbulu, organizovala je manifestaciju Investicijski dan BiH u Bursi, koja je okupila oko 80 kompanija iz Burse kojima su predstavljene investicione mogućnosti i prednosti BiH za ulaganje, saopšteno je iz FIPA-e.

Prisutne turske privrednike su pozdravili i pozvali da investiraju u BiH Gordan Milinić, direktor FIPA-e i Adis Alagić, savetnik za investicije i ekonomiju člana Predsedništva BiH Šefika Džaferovića.

Počasni kozul BiH u Bursi i privrednik Muzafer Čilek je rekao da ima odlična iskustva u poslovanju u Bosni i Hercegovini, kako u trgovini nameštajem tako i u energetici, a najavljuje i nove investicije u sektor turizma, odnosno izgradnju manjih butik hotela koji će upotpuniti turističku ponudu BiH i restorana. Takođe, Cuneyt Sener, potpredsednik Upravnog odbora BTSO i vlasnik kompanije SanPark Otopark je najavio nove investicije u BiH u sektoru usluga i novih parking rešenja u Sarajevu.

Kao rezultat manifestacije, kompanija, Vav Medica je najavila dolazak u BiH i ulaganje u sektor turizma i proizvodnju hrane i poljoprivredu.

Ukupan iznos najavljenih investicija je više desetina miliona maraka, a nastaviće se kontakti i pregovori s ostalim kompanijama učesnicama, posebno kompanijama iz hemijskog i metalo-prerađivačkog sektora.

Milinić je održao sastanak sa Muratom Bayazitom, predsednikom Upravnog odbora BTSO na kojem se razgovaralo o dosadašnjoj saradnji kao i razvoju novih strategija i pristupa razvoju partnerstava između BiH i turskih kompanija i privlačenju novih investicija u BiH. Murat Bayazit sarađuje s kompanijama iz BiH, posebno po pitanju pronalska kupaca za maline i drugih kultura.

Tokom sastanka u Počasnom konzulatu BiH u Bursi, razgovarano je o novim aktivnostima koje će se organizovati uskoro u drugim gradovima u Turskoj, mogućnostima saradnje s dijasporom i podršci lokalnim zajednicama u BiH za unapređenje njihovih kapaciteta za promociju potencijala i saradnju s investitorima.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

23.04.2024.  |  Finansije

Mali: UK Export Finance zainteresovan za finansiranje nekoliko projekata u Srbiji

UK Export Finance (UKEF) zainteresovan je da podrži nekoliko projekata u Srbiji, najavio je ministar finansija Siniša Mali. On se sastao sa Timom Reidom, generalnim direktorom UK Export Finance. Razgovarali su o nekoliko značajnih projekata širom Srbije koje ta finansijska institucija želi da podrži. - Drago mi je što sam imao priliku da predstavim naše makroekonomske rezultate, za koje smo dobili pohvale, ali i da čujem da je UK

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.