NavMenu

Raspisana javna nabavka za rekonstrukciju trga i izgradnju Zelene fontane u Subotici

Izvor: eKapija Četvrtak, 24.10.2019. 15:32
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Nomad_Soul/shutterstock.com)Ilustracija
Grad Subotica raspisao je tender za rekonstrukciju i izgradnju Zelene fontane. Odabrani izvođač imaće na raspolaganju 180 kalendarskih dana za završetak radova.

Projektom je predviđena izgradnja u tri faze.

Prva faza obuhvata sve radove u vezi sa izvođenjem parterne fontane, sa tehničkom etažom, popločanje trga, žardinjere. Druga faza obuhvata radove vezane za izvođenje Rainbow-jetova dok su trećom fazom obuhvaćeni radovi za izvođenje bazena sa mirnom vodom

Ukupna površina na kojoj je predviđena rekonstrukcija je cca 3.300 m2.

Trg je podeljen u tri celine:

- "vodena igra" (parterna fontana)
- "mirna voda"
- ozelenjeni deo trga sa sedenjem

(Foto: Konkursna dokumentacija)
"Vodena igra" ili parterna fontana biće smeštena u središnjem delu Trga, obuhvataće površinu od oko 113 metara kvadratnih i biće kružnog oblika. Centar ove fontane poklapaće se sa centrom postojeće Zelene fontane, a biće opremljena 61-om parternom mlaznicom.

Mlaznice će biti raspoređene kao jedna centralna i pet koncentričnih krugova, koje će gradativno raspršivati vodu u visinu od četiri do jednog metra. Takođe, fontana će imati i 16 parternih usmerenih mlaznica, odnosno Rainbow-jetova sa glatkim mlazom. Predviđeno je da fontana radi u nekoliko režima u zavisnosti od prilike, doba dana ili vremena.

"Mirna voda" se sastoji iz tri plitka bazena sa mirnom vodom, odnosno, predviđeno je blago cirkulisanje vode zbog lakšeg održavanja. Dubina vode ne prelazi 30cm.

Zeleni deo trga obuhvata žardinjere sa zelenilom, klupe i površine sa travom i cvećem. Ovaj deo je predviđen kao najmirniji deo trga gde se u hladovini može posmatrati vodena igra i sagledavati ceo trg.

Na pripremi terena Trga potrebno je demontirati i porušiti postojeću Zelenu fontanu sa svim podzemnim instalacijama i okolnim platoom, zatim podići postojeće popločanje i gde je potrebno srušiti podlogu postojećeg popločanja, kao i izmestiti postojeće instalacije gde je potrebno.

Rekonstrukcijom će i čuvena "Žolnai" keramika otići u istoriju, budući da je projektom predviđeno popločanje od više vrsta "Semmelrock" kocki, granita i betonskih kocki po uzoru na postojeće.

Rok za podnošenje ponuda je 21. novembar, a opširnije o tenderu pogledajte OVDE.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Industrija, Saobraćaj

Srbija će projekat "letećih taksija" za EXPO razvijati sa kompanijom Airbus - Najavljeno potpisivanje memoranduma

Vlada Srbije će sa kompanijom Airbus potpisati memorandum za projekat razvoja Air mobility-ja, koji podrazumeva upotrebu malih, visoko automatizovanih aviona, na nižim visinama u urbanim i gradskim oblastima, najavio je ministar finansija Siniša Mali. Mali je na svom Instagram profilu napisao da je sa regionalnim direktorom prodaje u kompaniji Airbus za Istočnu Evropu Aleksandrom Bojanićem, razgovarao je o uvođenju letećih taksija. -

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.