NavMenu

Gebruder Weiss već 15 godina uspešno posluje u Srbiji

Izvor: eKapija Četvrtak, 24.10.2019. 15:05
Komentari
Podeli
Wolfram Senger-WeissWolfram Senger-Weiss
Gebrüder Weiss, najstarija transportna i logistička kompanija na svetu, uspešno posluje na srpskom tržištu već 15 godina. U tom periodu, kompanija je kontinuirano širila portfolio usluga, a danas klijentima nudi usluge drumskog, vazdušnog i pomorskog transporta, carinjenja, skladišne logistike, a od nedavno i Home Delivery uslugu.

Tokom posete Srbiji, Wolfram Senger-Weiss, CEO kompanije Gebrüder Weiss, rekao je:

- Gebrüder Weiss je jedna od vodećih kompanija u oblasti pružanja kompletnih logističkih usluga. Veoma sam ponosan što i u Srbiji pružamo kompletan paket logističkih usluga visokog kvaliteta. To nam omogućava da rešimo sve logističke izazove za naše klijente u Srbiji i regionu.

Sa više od 90 lokacija u ovom regionu i već etabliranim redovnim rutama, Gebrüder Weiss je vodeća logistička kompanija u centralnoj i jugoistočnoj Evropi.


Povećani broj isporuka zbog rastuće e-trgovine

Još od svog dolaska na tržište Srbije 2004. godine, Gebrüder Weiss beleži stalan rast. Kompanija je uložila više od 16 mil EUR u logističke terminale, opremu, poslovne zgrade, parking prostor i nekretnine. Danas ovo specijalizovano logističko preduzeće zapošljava oko 250 ljudi na tri lokacije u Srbiji i nudi svojim klijentima kompletan spektar logističkih usluga na prostoru od 20.000 metara kvadratnih.

U 2018. godini kompanija je ostvarila promet od 28 mil EUR i realizovala oko 340.000 pošiljki. Oko 80.000 tih pošiljki Gebrüder Weiss je isporučio direktno na kućnu adresu krajnjim kupcima širom Srbije. Velika potražnja za tom specijalizovanom uslugom je pre svega rezultat snažnog rasta e-trgovine. Među transportovanim proizvodima su veš mašine, frižideri i nameštaj (bela tehnika i mali kućni aparati). Pored Srbije, Gebrüder Weiss takođe nudi svoje usluge kućne dostave u drugim zemljama istočne i jugoistočne Evrope i u Austriji.


Atraktivan poslodavac

Gebrüder Weiss takođe uživa odličnu reputaciju kao poslodavac. Kako je pokazala nedavno sprovedena interna anketa sa učešćem oko 6.000 zaposlenih, blizu 90% njih ponosno je što radi za Gebrüder Weiss i rado bi tu kompaniju preporučili drugima. U Srbiji, Gebrüder Weiss se oslanja na obučenost svojih zaposlenih.

Kompanija Gebrüder Weiss jedan je od pionira na tržištu Srbije sa svojim dualnim obrazovanjem u logistici. Pored toga, kompanija nudi internu platformu za e-učenje "myOrangeCollege". Ta platforma svim zaposlenima omogućava digitalni pristup kursevima obuke, nezavisno od vremena i mesta na kome se nalaze.

- Gebrüder Weiss ne samo da svojim klijentima u Srbiji nudi najmodernije logističke terminale i usluge, već se pokazao i kao atraktivan poslodavac. Zbog toga sam posebno ponosan na naše zaposlene, koji su dali značajan doprinos našem uspehu u Srbiji u poslednjih 15 godina - kaže Wolfram Senger-Weiss.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

15.04.2024.  |  Agro, Finansije

Digitalno svinjarstvo - Kupite Pig token, a posle dve i po godine dobijate 100 kilograma svinjetine

Uzgajate svinje, a ne odlazite na farmu, nema blatnjavih čizama, ni ustajanja u cik zore da bi se nahranile životinje. Zvuči filmski, ali nije. Krešimir Kuterovac, stočar iz Hrvatske, pokrenuo je sa kompanijom Beyondi i Blok Be platformu GoAgro pomoću koje svako može da postane stočar, a da posao uzgajivača svinja radi neko drugi. - Vi kupujete digitalni oblik svinje - PigNFT (Pig token). Minimalna cena je 220 EUR za koju posle dve i po

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.