NavMenu

"Tehnix Beo" proširuje kapacitete – uskoro izvoz mašina i opreme za zaštitu životne sredine na tržišta Rusije i Ukrajine

Izvor: eKapija Četvrtak, 22.10.2009. 10:55
Komentari
Podeli

Preduzeće "Tehnix Beo", koje se bavi projektovanjem, proizvodnjom i servisiranjem mašina i opreme za zaštitu životne sredine, počelo je izgradnju nove proizvodne hale u Kumodraškoj ulici u Beogradu. U novom objektu, površine 1.500 m2, koji će biti završen u martu 2010. godine, biće angažovano još 50 radnika.

- "Tehnix Beo" je deo hrvatske grupacije "Tehnix" koja je beogradsko predstavništvo otvorila 2004. godine, dok je proizvodnja u našoj zemlji počela 2007. godine. U proizvodnji sistema za prečišćavanje otpadnih voda, opreme za reciklažu, minifabrika i fabrika za reciklažu, kontejnera koristimo 80% sirovina iz Srbije, a gotove proizvode izvozimo u Bugarsku, Crnu Goru, Rumuniju i Makeodoniju – navodi Dušan Grkinić, direktor "Tehnix Beo" i naglašava da se ta firma intenzivno priprema i za izvoz u Rusiju i Belorusiju.

Na nedavno završenom Sajmu ekologije u Beogradu ovo preduzeće je predstavilo je "Biorotor Tehnix" - uređaj za biološko-aerobno pročišćavanje otpadnih voda.

Kako je naveo naš sagovornik, "Biorotori Tehnix" zadovoljavaju potrebe i malih industrijskih korisnika, kao i potrebe mesta sa oko 10.000 stanovnika.

- Za četiri godine postavili smo četrdesetak "Biorotor Tehnix" uređaja za prečišćavnje otpadnih voda. Te sisteme koriste "Metro" u Beogradu i Nišu, "Tekija" iz Požege, "Fruvita", "Porsche", "M Rodić" iz Beograda – navodi Grkinić .

Osim sistema za prečišćavanje otpadnih voda, kako kaže naš sagovornik, beogradska fabrika proizvodi i separatore za pročišćavanje zauljenih materija i mulja, kao i različite vrste kontejnera.

Ovo preduzeće trenutno je angažovano na izgradnji sistema za rešavanje otpadnih voda duž auto-puta Novi Sad – Horgoš.

- Radove na Koridoru 10 između Horgoša i Subotice izvode "Bačka put" i "Putevi Užice". Mi pratimo dinamiku radova i za ovu godinu ćemo realizovati posao u vrednosti 25 miliona dinara - navodi Grkinić.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

15.04.2024.  |  Agro, Finansije

Digitalno svinjarstvo - Kupite Pig token, a posle dve i po godine dobijate 100 kilograma svinjetine

Uzgajate svinje, a ne odlazite na farmu, nema blatnjavih čizama, ni ustajanja u cik zore da bi se nahranile životinje. Zvuči filmski, ali nije. Krešimir Kuterovac, stočar iz Hrvatske, pokrenuo je sa kompanijom Beyondi i Blok Be platformu GoAgro pomoću koje svako može da postane stočar, a da posao uzgajivača svinja radi neko drugi. - Vi kupujete digitalni oblik svinje - PigNFT (Pig token). Minimalna cena je 220 EUR za koju posle dve i po

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.