NavMenu

Mahan Air ponovo ukida liniju iz Teherana ka Beogradu

Izvor: Aviatica Nedelja, 20.10.2019. 14:10
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Faiz Zaki/shutterstock.com)Ilustracija
Iranska aviokompanija Mahan Air nakon neuspešnog pokušaja ponovnog povezivanja Beograda i Teherana, opet ukida ovu liniju, saznaje portal Aviatica.

Poslednji let koji je planiran je 20. oktobra, a nakon toga se letovi obustavljaju, sudeći prema aktuelnom redu letenja ove aviokompanije.

Mahan Air je nedavno obnovio direktne liniju do Beograda sa planirana dva leta nedeljno, petkom i nedeljom, ali su tokom oktobra leteli samo nedeljom – let petkom je otkazivan.

Prema nedavno unetim izmenama u red letenja, svi dalji letovi, posle 20. oktobra su otkazani. Iz kompanije nema saopštenja, a kako nezvanično saznajemo razlog je veoma slaba tražnja.

Mahan Air je poznat u Srbiji, jer leti ka Beogradu sa brojnim prekidima od aprila prošle godine. U početku je kompanija imala veoma dobru popunjenost i veliki broj putnika, s obzirom da je Srbija na kratko ukinula vize iranskim državljanima.


Ubrzo je to postao veliki problem zbog koga je Srbija ušla u spor sa Evropskom unijom, jer se ispostavilo da veliki broj putnika od Teheranu ka Beogradu nisu turisti već migranti koji su preko naše zemlje pokušavali da se domognu Evropske unije.

Letovi su iznenada ukinuti od sredine avgusta, kada je bezvizni režim prestao da važi, a nakon toga su ponovo najavljivani više puta pa potom otkazivani, da bi ove godine ipak bili uspostavljeni, ali kako vidimo veoma neuspešno.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

26.03.2024.  |  Saobraćaj

Raspisan tender za stručni nadzor za projektovanje i izgradnju nove železničke pruge Jovanovac - Rasputnica Cvetojevac - Sobovica

Infrastruktura železnice Srbije raspisala je tender za stručni nadzor za projektovanje i izgradnju nove železničke pruge Jovanovac - Rasputnica Cvetojevac - Sobovica. Kako se pojašnjava, formiranje nove industrijske zone Sobovica uslovilo je potrebu za njenim povezivanjem sa postojećom železničkom infrastrukturom, odnosno sa prugom Lapovo - Kraljevo - Lešak - Kosovo Polje - Đeneral Janković - državna granica (Volkovo). - Postojeća

eKapija+

Vidi sve
Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.