NavMenu

Prečišćavanje otpadnih voda za kuće, industriju i hotele - Proizvodi kompanije Borplastika eko u službi zaštite životne sredine

Izvor: eKapija Četvrtak, 17.10.2019. 15:29
Komentari
Podeli
Kade za galvanizacijuKade za galvanizaciju
Kompanija Borplastika eko d.o.o osnovana je 2009. godine u Novom Sadu, kao ćerka firma preduzeća Borplastika. Sedište kompanije, koja je u međuvremenu prerasla u BP Group, nalazi se u Kneževim Vinogradima u Hrvatskoj. Kako za eKapiju kaže Marin Manojlović, direktor kompanije, posle više od 20 godina poslovanja i sa 54 radnika, kompanija se vodi idejom o zaštiti životne sredine.

- Naši proizvodi i naša poslovna vizija su jedno. Proizvodimo uređaje za prečišćavanje otpadnih voda od nerđajućih materijala - polimera. Lepeza je široka - od vodonepropusnih septičkih jama, bioloških uređaja za prečišćavanje otpadnih voda za individualne kuće, manja naselja, hotele, industrije itd. Zatim SBR uređaji za biološko prečišćavanje gde hidrauličko opterećenje varira, kao i sistemi za mikrofiltraciju kojima postižemo dodatnu čistoću vode - kaže Marin Manojlović.

Kako navodi, ne sme se zaboraviti da je voda dragocena i da ekološka svest nalaže da prečišćenu vodu naknadnim tretitanjem osposobimo za dalju upotrebu - na primer, zalivanje zasada.

- Naši uređaji poseduju sve sertifikate i garancije koje naši kupci dobijaju uz svaki kupljeni uređaj - ističe Manojlovič.

Osim uređaja za prečišćavanje otpadnih voda, Borplastika eko proizvodi i separatore lakih tečnosti - ulja i masti.

- Znamo da su današnje otpadne vode u velikoj meri zagađene i lakim tečnostima, koje treba odvojiti pre ispuštanja u recipijent. To odvajanje se vrši separatorima. Separatori masti odvajaju mast kao prevenciju začepljenja kanalizacije i neophodni su u kuhinjama restorana, mesnoj i prehrambenoj industriji, itd. Separatori ulja prečišćavaju otpadne vode iz industrijskih postrojenja, benzinskih pumpi, perionica vozila, poljoprivrednih farmi, odnosno u slučajevima kada je prisutno zagađenje atmosferske ili procesne vode zauljenim tečnostima. Svi naši separatori su proizvedeni od polietilena/polipropilena, tako da su 100% vodonepropusni, nema potrebe za dodatnom zaštitom, lagani su i jednostavni za ugradnju i održavanje. Naši separatori ulja su između ostalog ugrađeni u nove auto puteve u Republici Srbiji i Bosni i Hercegovini - kaže naš sagovonik.

Kompanija ima i proizvodnu liniju za proizvodnju specifičnih kada i rezervoara za industriju, kao što su kade za galvanizaciju, rezervoari za prehrambenu i hemijsku industriju, kao i kompletna rešenja za prečišćavanje industrijskih otpadnih voda.

- Proizvodimo i sisteme za prečišćavanje vazduha na UPOVIM-a (uređaji za prečišćavanje otpadnih voda) kao i sistemi za prečišćavanje vazduha u industrijama gde postoje teški hemijski spojevi ili neki drugi oblici hemijskih nečistoća.

Separator uljaSeparator ulja
Osim sopstvene proizvodnje, Borplastika eko je i zastupnik italijanske kompanije Gridiron - jednog od vodećih proizvođača drenažnih kanalica.

- Naši najvažniji i najveći partneri su investitori, projektantski i arhitektonski biroi, izvođači radova, kao i naši višegodišnji dobavljači sa kojima imamo uspešnu i stabilnu saradnju - navodi sagovornik eKapije.

Osim u Srbiji, Borplastika Group ima predstavništva i Mađarskoj, Bosni i Hercegovini, Crnoj Gori i na Novom Zelandu.

- Uređaje izvozimo u čitavom regionu - pored tržišta gde imamo predstavništva, naši uređaji su isporučeni u Severnu Makedoniju, Bugarsku, Italiju, Švajcarsku, Nemačku i u Afriku ( Gana).

U Srbiji su za naredni period najavljena značajna ulaganja u prečišćavanje voda, komunalnu i vodovodnu infrastrukturu. U kompaniji Borplastika veruju da će i oni biti deo tih investicija i značajnih radova.

- Prvenstveno nas raduje što društvo i država prepoznaju potrebu da se sve ozbiljnije pristupi rešavanju ekoloških problema. Mi smo sigurni da ćemo svojim dugogodišnjim iskustvom, stručnošću, kvalitetom, poštovanjem zadatih rokova, kao i zavidnom referentnom listom, biti važan činilac novih ulaganja i rešenja u segmentu prečišćavanja otpadnih voda - navodi Manojlović.

Svoju ponudu kompanija Borplastika eko predstavila je i na 27. Sajmu ekologije koji je nedavno održan u Novom Sadu.

- Na ovom sajmu predstavili smo se svojim rešenjima za prečišćavanje otpadnih voda i prečišćavanje vazduha. Interesovanje posetilaca bilo je izuzetno veliko, a posebno nas je obradovala zainteresovanost vlasnika malih i srednjih prizvodnih pogona za sisteme za prečišćavanje vazduha, jer kao što je opšte poznato, zagađenost vazduha je jedan od gorućih problema danas - kaže naš sagovornik.

Borplastika eko će, kaže Manojlović, i dalje nastaviti sa svojom misijom podizanja ekološke svesti u našem regionu.

- Svesni smo činjenice da je zaštita prirode i njenih resursa neizostavan segment u kreiranju poslovne strategije svake ekološki svesne i savesne kompanije, te svoje dugogodišnje planove baziramo na tome. Takođe, idemo ka proširenju naših proizvodnih kapaciteta, i kao i do sada, pratimo i primenjujemo najnovija tehničko-tehnološka dostignuća u našoj proizvodnji i dizajniranju naših uređaja - istakao je Marin Manojlović za eKapiju.

D. Obradović






Fotogalerija
Proizvodi kompanije Borplastika eko
Komentari
Vaš komentar

Top priče

23.04.2024.  |  Saobraćaj, IT, Telekomunikacije

Kentkart tuži Grad Beograd i zahteva 17 mil EUR odštete

Kompanija Kentkart, koja je godinama obavljala naplatu karata u gradskom prevozu, nakon raskida ugovora tužila je grad i zahtevala odštetu od 17 mil EUR, izjavio je predsednik Privremenog organa Grada Beograda Aleksandar Šapić. - Kontrolisali su sistem od 250 mil EUR godišnje. Ja tvrdim da preko 1 mil EUR ne mogu da dobiju, a mislim da će čak biti obrnuto, jer mi imamo dokaze da su unazadili sistem - rekao je Šapić za Radio-televiziju

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.