NavMenu

Kuršumlija dobija fabriku namenske industrije - Investicija vredna 45 mil EUR, posao za 300 ljudi

Izvor: eKapija Subota, 12.10.2019. 13:52
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: bogdanhoda/shutterstock.com)Ilustracija
U selu Pljakovo kod Kuršumlije u subotu, 12 oktobra, položen je kamen temeljac za izgradnju fabrike namenske industrije BSS - Borbeni složeni sistemi, u kojoj će se proizvoditi delovi za domaća vojna vozila.

Kamen temeljac položili su predsednik Srbije Aleksandar Vučić i direktor kompanije Jugoimport SDPR-a Jugoslav Petković. Država će u fabriku uložiti ukupno 45 mil EUR, navodi se na sajtu Predsedništva Srbije.

Predsednik Vučić najavio je da će u građevinski deo biti uloženo 20 mil EUR i još 25 mil EUR u mašine za mašinsku obradu borbenih vozila "Lazar" i "Miloš". Kako je kazao, u toj fabrci će do maja biti zaposleno prvih 80 radnika, a posle dve godine ukupno 300 ljudi, što će biti veoma značajno za građane Kuršumlije, Blaca i okolnih mesta.

- To znači i više novaca i za opštinu da može da rešava pitanje lokalne infrasturkture - naglasio je Vučić i istakao će država imati i mnogo više vojnika u Kuršumliji nego danas i od toga će imati korist cela privreda.

Fabrika će biti izgrađena u tri faze, prva će biti završena do kraja sledeće godine, a cela fabrika trebalo bi da bude završena do 2022. godine. U pogonu u Pljakovu proizvodiće se komponente za oklopna vozila.

U planu je da fabrika za mašinsku obradu metala bude otvorena do maja 2020. godine sa 80 zaposlenih, a za dve godine će ih biti 300.

- Ovo je istorijski dan za Kuršumliju, jer večih investicija u ovom gradu nije bilo više od 30 godina - rekao je predsednik Opštine Rodoljub Vidić.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Industrija, Saobraćaj, Finansije

Grad ustupa privatnicima više od 30 zemunskih i palilulskih autobuskih linija - Spreman nacrt JPP na deset godina, posao težak pola milijarde evra

Gradske linije na potezima 100 i 700, kao i još nekoliko linija koje prelaze preko Novog Beograda i Zemuna, definitivno će biti ustupljene privatnim prevoznicima. Danas se održava hitna telefonska sednica Privremenog organa grada, na kojoj je od 100 tačaka, najvažnija upravo ona koja se tiče Odluke o usvajanju predloga projekta javno-privatnog partnerstva u obavljanju javnog prevoza na pomenutim linijama. Nacrtom ove odluke predviđeno je

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.