NavMenu

Za nekoliko minuta rasprodate "Isusove patike" - Đonovi ispunjeni svetom vodom sa Jordana

Izvor: Radiosarajevo.ba Petak, 11.10.2019. 16:55
Komentari
Podeli
(Foto: Pavel1964/shutterstock.com)
Nove patike, izrađene po uzoru na Nike, rasprodate su za nekoliko minuta u Sjedinjenim Američkim Državama. Patike su potpuno drugačije u odnosu na ono što je do sada viđeno.

Patike Nike Air Max 97 su redizajnirane. Nazvane su Isusove patike. Reč je o limitiranom modelu obuće. Proizvedena su samo 24 para, piše portal LADBible.

Osmislila ih je kompanija MSCHF. Za njihovu izradu je iskorišten navedeni model Nike patika.

Njihov đon je ispunjen svetom vodom. Koštale su 3.000 USD (više od 5.200 KM).

Kako je objasnio dizajner, sveta voda je obojena zbog bolje vidljivosti. Tvrdi da dizajn na bilo koji način nije povezan sa Nikeom.

Sa jedne strane patika ispisan je odlomak iz Biblije "MT. 14:25" koji opisuje kako Isus hoda po vodi.

Sa stražnje strane je istaknut još jedan natpis. Na jednoj patici je vertikalno ispisano MSCHF, a na drugoj INRI, što je akronim za latinsku frazu lesus Nazarenus Rex Iudaeorum, što znači Isus iz Nazareta, kralj Jevreja.

Kutija u kojoj su prodavane, dizajnirana je u skladu sa religijskim motivima. Na kutiji se nalazi fotografija anđela i pečat koji izgleda poput papinog pečata.

U đonovima se nalazi voda iz reke Jordan koju je blagoslovio sveštenik.

Nije isključeno da u prodaji ponovo budu ovakve patike, piše portal LADBible.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

28.03.2024.  |  Agro, Finansije

Kompanija Gebi novi vlasnik nekadašnjeg mlinskog giganta Fidelinka - U planu investicije i ulazak na tržište maloprodaje pšeničnog brašna i testa

Kompanija Gebi iz Čantavira otkupila je zaštitni znak, mlinove, silose i fabriku testa nekadašnjeg mlinskog giganta Fidelinke iz Subotice. Kako je za RTV rečeno u ovoj kompaniji, koja se prvenstveno bavi proizvodnjom stočne hrane i agrokooperacijom, planiraju modernizaciju ovih pogona i ponovno osvajanje tržišta brašna i testa pod brendom "Fidelinka 1868". Nekada su silosi u Aleksandrovu, predgrađu Subotice, bili sinonim za kvalitet i

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.