NavMenu

Izgradnja novih žičara na Kopaoniku - investicija od 5-6 miliona evra

Izvor: Pregled Sreda, 12.10.2005. 10:21
Komentari
Podeli

Izgradnja dve nove četvorosedne žičare na Kopaoniku biće završena pre početka nove skijaške sezone.

„Genex“ je sredinom avgusta u saradnji sa svetskim liderom u proizvodnji žičara austrijskom Kompanijom „Dopelmajer“ i domaćim partnerima FOD - Bor, koji je nekada i sam proizvodio žičare i beogradskim „AsIngom“ počeo izgradnju novih žičara Pančićev vrh i Mali Karaman. Kada bude završena prva isklopiva četvorosedna žičara od Hotela „Grand“ do Pančićevog vrha prevoziće čak 2.400 umesto 400 skijaša na sat i to za manje od pet minuta, dok im je do juče trebalo između 18 i 25 minuta. Ovakvu žičaru skijaši imaju samo u Kranmontani. Izgradnjom druge četvorosedne žičare sa trakom za ubrzanje za Mali Karaman, koji je bio crna tačka na Kopaoniku, jer su skijaši najmanje po pola sata čekali na „ukrcavanje“. Sada će se prevoziti 1.800, pa i 2.400 skijaša na sat, umesto samo 600. Izgradnom ove dve žičare kapaciteti će se popeti na 24 hiljade skijaša na sat.

Ova investicija prema prvim proračunima trebalo je „Genex“ da košta pet miliona evra, ali zbog dodatnih radova na drenaži terena verovatno će se povećati između 5,5 i šest miliona evra.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

23.04.2024.  |  Saobraćaj, IT, Telekomunikacije

Kentkart tuži Grad Beograd i zahteva 17 mil EUR odštete

Kompanija Kentkart, koja je godinama obavljala naplatu karata u gradskom prevozu, nakon raskida ugovora tužila je grad i zahtevala odštetu od 17 mil EUR, izjavio je predsednik Privremenog organa Grada Beograda Aleksandar Šapić. - Kontrolisali su sistem od 250 mil EUR godišnje. Ja tvrdim da preko 1 mil EUR ne mogu da dobiju, a mislim da će čak biti obrnuto, jer mi imamo dokaze da su unazadili sistem - rekao je Šapić za Radio-televiziju

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.