NavMenu

Otvaranje 4. AHK Oktoberfesta - Pivo uz trubački rokenrol (VIDEO)

Izvor: eKapija/Tanjug Petak, 11.10.2019. 09:03
Komentari
Podeli
Otvaranje OktoberfestaOtvaranje Oktoberfesta
U Beogradu je u četvrtak uveče počelo najpopularnije biznis-okupljanje kod nas, 4. AHK Oktoberfest.

Početak fešte, u organizaciji Nemačko-srpske privredne komore (AHK), označen je otvaranjem bureta s pivom, uz poruku rukovodioca Privrednog odeljenja Ambasade Nemačke u Srbiji, Ani Kristin Piplice, da "ko mnogo radi, treba mnogo i da slavi".

Poželevši lepo veče prisutnima, Piplica je podsetila da u Srbiji posluje 400 firmi iz Nemačke sa više od 60.000 zaposlenih što je, kako je ocenila, veliki uspeh.

- Pred nama je još jedna godina i nadamo se, do sledećeg Oktoberfesta, istom trendu privrednog napretka, a privredno odeljenje ambasade Nemačke stoji vam na raspolaganju - poručila je potom simbolično drvenim čekićem probila bure piva.

Srdačne pozdrave skupu privrednika Nemaca kao i njihovih prijatelja uputili su i predsednik nemačko-srpske privredne komore dr Ronald Zeliger, i izvršni direktor komore Martin Knap.

Žurku prve večeri Oktoberfesta izneo je čuveni trubački orkestar - Dejan Petrović & Big Band. Kako zvuči njihova obrada hita Riblje čorbe i kako na to reaguje publika, poslušajte na snimku:

Uz pivo i svečanu večeru u bavarskom stilu - sa nikad bogatijim menijem kobasica - održana su i takmičenja u brzom ispijanju i dugom držanju krigli piva, za muškarce i žene (pobeda u kategoriji držanja krigli umalo je izmakla predstavnici eKapije). Danas (u petak) je drugi dan žurke...
Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.04.2024.  |  Industrija, Građevina, Saobraćaj, Finansije

Feka Automotive gradi energetski efikasan proizvodni objekat - EBRD odobrila 15 mil EUR

Evropska banka za obnovu i razvoj (EBRD) podržava ovu investiciju odobravanjem kredita od 15 mil EUR kompaniji Feka Automotive (Feka), proizvođaču automobilske rasvete iz Srbije. Feka, koja ima ugovore o snabdevanju sa vodećim međunarodnim proizvođačima automobila kao što su Tojota, Folksvagen i Stelantis, koristiće sredstva da poboljša svoju ukupnu efikasnost i poveća dostupnost pouzdanih uređaja za osvetljenje

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.