NavMenu

Lego poziva na humanitarnu "reciklažu" svojih kockica

Izvor: Beta Četvrtak, 10.10.2019. 13:27
Komentari
Podeli
(Foto: patat/shutterstock.com)
Danski proizvođač igračaka Lego ne želi da njegove plastične kockice dospeju u smeće, pa predlaže način na koji vlasnici koji su ih "izgustirali", mogu da ih daju drugoj deci.

Vlasnici kockica u SAD mogu da odštampaju poštansku etiketu s vebsajta kompanije Lego, ubace svoje polovne kockice u kutiju i besplatno ih pošalju proizvođaču.

Lego je saopštio da će te kockice čistiti, pakovati u kutije i davati ih neprofitnoj organizaciji "Teach for America" koja će ih poklanjati školama širom Sjedinjenih Država.

Kockice će biti poslate i klubovima za dečake i devojčice iz Bostona, za vannastavne programe.

Ako ta proba bude uspešna, Lego će iduće godine taj program proširiti i van SAD.

Ta kompanija obično svojim kupcima govori da zadrže kockice ili da ih daju drugima. Ali neki su tražili i drugi način da ih poklone, rekao je Tim Bruks, potpredsednik "Legoa" zadužen za životnu sredinu.


Lego, kao i drugi veliki proizvođači, nastoji da zadovolji kupce zabrinute zbog uticaja plastike na životnu sredinu.
Plastika se ne rastvara, već raspada na sitne komade koje jedu ptice i druge divlje životinje, što im ugrožava zdravlje.

Lego stoga radi i na pronalaženju drugog materijala za svoje raznobojne kockice. Prošle godine je počela proizvodnja "lego drveća" i "lego grmlja" od šećerne trske.

Rival te firme, "Hasbro" koji proizvodi "Monopol", planira da eliminiše upotrebu plastike u ambalaži do 2022. godine. I ta firma traga za materijalom koji će zameniti plastiku.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

28.03.2024.  |  IT, Telekomunikacije

Dosad najveće istraživanje AI: Tri posla koja sigurno gube bitku sa veštačkom inteligencijom

Jedna od aktuelnijih i traženijih tema poslednjih godinu dana je veštačka inteligencija i njen uticaj na tržište rada. Mnogo je objavljenih analiza o tome ko je na prvoj liniji stradanja i koga će AI zameniti, koja će se nova zanimanja izroditi, koliko će ljudi izgubiti svoju profesiju i svoj posao. Svima je već jasno da je u toku eksplozija alata za generativnu veštačku inteligenciju. Komentara je nebrojeno – od procena ’Ne

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.