NavMenu

Nova aplikacija za dostavu Glovo dostupna i u Srbiji

Izvor: eKapija Sreda, 09.10.2019. 17:24
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Monkey Business Images/shutterstock.com)Ilustracija
Nova aplikacija Glovo koja omogućuje naručivanje i dostavu od hrane i namirnica, poklona, cveća pa do farmaceutskih proizvoda čak i dokumenata, od juna ove godine je dostupna na teritoriji Beograda, a u planu ovog španskog startapa su i Novi Sad i Niš, rečeno je za eKapiju na događaju održanom u sredu, 09. u ICT Hub-u.

Ova multifunkcionalna aplikacija, koja omogućava pristup najboljim restoranima, supermarketima, prodavnicama, apotekama, je osnovana u Barseloni 2015. godine a u planu je i region Jugoistočne Evrope, te će u narednom periodu raditi na širenju poslovanja, kako u Evropi tako i u Srbiji.

- Trenutno smo zastupljeni samo u Beogradu, ali u zavisnosti od narednog perioda, definitivno ćemo uzeti u obzir i druge gradove kao što su Novi Sad i Niš. Trenutno sarađujemo sa KFC, Agi Pasta, Pizzagram, a u toku su pregovori sa još nekim potencijalnim partnerima - rekao je za eKapiju Victor Racariu, regionalni direktor u kompaniji Glovo za Centralnoistočnu Evropu.

Prema rečima Aditya Phulwani, mendžera za ekspanziju i razvoj tržišta, poslovanje kompanije Glovo je tek na početku, ali ono što izdvaja ovu vrstu dostave u odnosu na druge slične kurirske službe je brzina, budući da je najduži period dostave kompanije Glovo najkasnije 45 minuta.

- Zaposleni u kompaniji Glovo imaju na raspolaganju automobile, bicikle, skutere. U zavsinosti od udaljenosti, vremenskih okolnosti i gužve u saobraćaju, naši zaposleni koriste ono što je najpraktičnije. Inače, trenutno imamo oko osam zaposlenih u timu a ukupan broj sa dostavljačima i saradnicima čini oko 300 - rekao je za eKapiju Phulwani.

Aplikacija Glovo je prisutna u 247 gradova i 26 zemalja širom sveta. Glovo sarađuje sa mrežom koja broji više od 36.000 aktivnih kurira u svetu, posluje sa više od 20.000 partnera širom sveta i isporuči više od 40 miliona porudžbina na godišnjem nivou.

S. P.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  IT, Telekomunikacije

Telekom Srbija grupa i zvanično na nemačkom tržištu - MTEL Nemačka otvorila vrata svojih poslovnica

Telekom Srbija grupa nastavlja sa širenjem poslovanja u Evropi. Na svečanosti organizovanoj povodom otvaranja poslovnica u Menhengladbahu i Dizeldorfu, generalni direktor Telekoma Srbija, Vladimir Lučić i generalni direktor MTEL Nemačka, Stefan Božić, presecanjem vrpce simbolično su otvorili novo prodajno mesto kompanije MTEL Nemačka i na taj način označili još jedan značajan korak u širenju poslovanja ove kompanije na velikim

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.