NavMenu

Nova aplikacija za dostavu Glovo dostupna i u Srbiji

Izvor: eKapija Sreda, 09.10.2019. 17:24
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Monkey Business Images/shutterstock.com)Ilustracija
Nova aplikacija Glovo koja omogućuje naručivanje i dostavu od hrane i namirnica, poklona, cveća pa do farmaceutskih proizvoda čak i dokumenata, od juna ove godine je dostupna na teritoriji Beograda, a u planu ovog španskog startapa su i Novi Sad i Niš, rečeno je za eKapiju na događaju održanom u sredu, 09. u ICT Hub-u.

Ova multifunkcionalna aplikacija, koja omogućava pristup najboljim restoranima, supermarketima, prodavnicama, apotekama, je osnovana u Barseloni 2015. godine a u planu je i region Jugoistočne Evrope, te će u narednom periodu raditi na širenju poslovanja, kako u Evropi tako i u Srbiji.

- Trenutno smo zastupljeni samo u Beogradu, ali u zavisnosti od narednog perioda, definitivno ćemo uzeti u obzir i druge gradove kao što su Novi Sad i Niš. Trenutno sarađujemo sa KFC, Agi Pasta, Pizzagram, a u toku su pregovori sa još nekim potencijalnim partnerima - rekao je za eKapiju Victor Racariu, regionalni direktor u kompaniji Glovo za Centralnoistočnu Evropu.

Prema rečima Aditya Phulwani, mendžera za ekspanziju i razvoj tržišta, poslovanje kompanije Glovo je tek na početku, ali ono što izdvaja ovu vrstu dostave u odnosu na druge slične kurirske službe je brzina, budući da je najduži period dostave kompanije Glovo najkasnije 45 minuta.

- Zaposleni u kompaniji Glovo imaju na raspolaganju automobile, bicikle, skutere. U zavsinosti od udaljenosti, vremenskih okolnosti i gužve u saobraćaju, naši zaposleni koriste ono što je najpraktičnije. Inače, trenutno imamo oko osam zaposlenih u timu a ukupan broj sa dostavljačima i saradnicima čini oko 300 - rekao je za eKapiju Phulwani.

Aplikacija Glovo je prisutna u 247 gradova i 26 zemalja širom sveta. Glovo sarađuje sa mrežom koja broji više od 36.000 aktivnih kurira u svetu, posluje sa više od 20.000 partnera širom sveta i isporuči više od 40 miliona porudžbina na godišnjem nivou.

S. P.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Saobraćaj

Grad Beograd prodaje garaže - Početna cena 7.000 EUR

Grad Beograd oglasio je prodaju nepokretnosti u javnoj svojini, a reč je o garažnim prostorima u Ulici Salvadora Aljendea 18A. Na prodaju je ponuđeno 12 garaža, površine po 14 m2, koje se nude po početnoj ceni od po 7.000 EUR. Rok za podnošenje prijava je 30. april, a više detalja pogledajte OVDE.

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.