NavMenu

Leskovačka Šajkača zadržava prepoznatljiv oblik - Otvaranje Sajam Shopping Centra u oktobru 2020.

Izvor: eKapija Sreda, 09.10.2019. 15:44
Komentari
Podeli
Početkom 2019. godine kompanija Metla komerc započela je rekonstrukciju zgrade Leskovačkog sajma. Po završetku radova, ovaj grad na jugu Srbije dobiće moderan tržni centar koji će se prostirati na 6.500 m2. Vrednost investicije je 2,5 mil EUR.

- Sajam Shopping Centar polako, ali sigurno ulazi u prvu završnu fazu izgradnje. Urađena je kompletna priprema i postavljeni stubovi unutra, konsutrukcije za lift i pokretne stepenice. Krov je kompletno sređen najnovijom tehnikom u saradnji sa SIKOM i polako pripremamo teren za postavljanje prve ploče. Nakon završetka radova, ovo će biti prvi moderan šoping centar koji će dobiti Leskovac i okolina, i biće mesto namenjeno svim generacijama - kaže za eKapiju Miloš Marinković iz kompanije Metla komerc.

Zgrada Leskovačkog sajma bila je poznata po svom prepoznatljivom obliku, pa je i ceo objekat svima poznatiji kao "Šajkača". Dobra vest je da će i budući tržni centar zadržati isti oblik.

- Sajam ostaje prepoznatljiv po svom uobičajenom obliku - Šajkači, koja je poznata u svetu arhitekture kao jedan od arhitektonskih poduhvata koje je retko ko uspeo da napravi. Unutrašnjost će biti kompletno prilagođena potrebi modernog čoveka. Imaćemo prodavnice garderobe, supermarket, knjižare, oprema za kuću, kafe, restoran, igraonicu za decu - kaže naš sagovornik.
Kako ističe, Sajam Shopping Centar donosi nove brendove u Leskovac, a oko soping centra već je otvoren Sajam Garni Hotel, SIMPO Showroom i prodavnica, biće izgradjeni stanovi sa podzemnom garažom, veliki zeleni park koji će svi moći da koriste. Kompletne radove na rekonstrukciji objekta izvodi domaća firma HSV iz Vlasotinca, dok je za projekat bio zadužen Teking iz Niša.

- Završetak izgradnje i otvaranje Sajam Shopping Centra planirano je za oktobar 2020. godine i u njemu će biti zaposleno više od 80 ljudi - kaže nam Marinković.

Ovo nije jedina investicija kompanije Metla komerc. Naime, najavljena je i izgradnja stambeno-poslovnog kompleksa na uglu Mlinske i Ulice Koste Stamenkovića.

- Projekat je još uvek u pripremi, a sa radovima krećemo na proleće 2020. godine, kada će otpočeti prva faza izgradnje stambenog kompleksa. U naredne dve godine, fokus naše kompanije biće na ova dva projekta - Sajam Shopping Centar i izgradnju stambenog kompleksa - ističe Miloš Marinković za naš portal.

D. Obradović


Fotogalerija
Sajam Shopping Centar Leskovac
Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.03.2024.  |  Industrija, Građevina, Saobraćaj, Zdravstvo

Nova bolnica u Boru imaće helidrom, najmanje 340 kreveta, onkološka i toksikološka odeljenja, 8 operacionih i dve porođajne sale... - Raspisan tender za projektovanje

Opštinska uprava Bora raspisala je tender za izradi projektno-tehničke dokumentacije za izgradnju nove Opšte bolnice u Boru, u Ulici Nikole Kopernika. Prema specifikaciji posla, kompleks nove bolnice će sadržati novoizgrađeni objekat Opšte bolnice okvirne bruto površine 20.000 m2 i infrastrukturne objekte (trafostanica, kotlarnica, objekat za tretman medicinskog otpada, objekat za skladište medicinskih gasova...), a podrazumevaće i

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.