NavMenu

Vojvodina traži firmu koja će izraditi Plan razvoja prehrambene industrije

Izvor: Radio 021/ eKapija Sreda, 09.10.2019. 10:39
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Vedrana Džudža)Ilustracija
Pokrajina će u narednom periodu, putem izabranog menadžera, raditi na izradi Plana razvoja prehrambene industrije u Vojvodini.

Pokrajinski sekretarijat za privredu i turizam putem javne nabavke traži firmu koja će uraditi detaljnu analizu tržišta, trendova i pojava u prehrambenoj industriji.

Na izabranoj firmi je da prikupi sve dostupne podatke i da odgovore na pitanja: koje je mesto prehrambene industrije u nacionalnom sistemu klasifikacije delatnosti; kako postojeći zakonski i institucionalni okvir gleda na sektor prehrambene industrije; kao i koja su glavna obeležja proizvodnje prehrambenih proizvoda u Evropskoj uniji i u Srbiji.

Nakon dodatnih empirijskih istraživanja, anketa, intervjua sa upućenima u tematiku i fokus grupa, potrebno je analizirati podatke i predstaviti kakva je vizija razvoja prehrambene industrije u Vojvodini, na koji način će se to sprovesti i koji su indikatori uspešnosti. Pokrajini je potrebna posebna strategija za podsticanje zapošljavanja, samozapošljavanja, kreiranje inovacija, povećanje konkurentnosti, izvozne aktivnosti i privlačenje investicija u sektor prehrambene industrije.

- Analiza privrednog ambijenta i stanja u privredi AP Vojvodine pokazala je da je prehrambena industrija (sa poljoprivredom kao bazom), jedan od četiri sektora prerađivačke industrije koji imaju potencijala za rast i razvoj, praćen izvozom i generisanjem novih radnih mesta - navodi se u konkursnoj dokumentaciji Sekretarijata.


Pre usvajanja ovog dokumenta u Skupštini, održaće se javna rasprava.

Na ponuđačima je da navedu u kom vremenskom roku će sačiniti traženi plan razvoja prehrambene industrije.

Tender je otvoren do 11. oktobra, a potražite ga OVDE.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.04.2024.  |  Građevina, Saobraćaj

Gradiće se parking na Jastrepcu u okolini Kruševca

Gradska uprava grada Kruševca raspisala je javni poziv za izgradnju parking prostora sa pristupnom saobraćajnicom na planini Jastrebac. Procenjena ukupna vrednost radova bez PDV-a iznosi 24.196.392 dinara. Rok za prijavu je 13. maj. Detalje pogledajte OVDE.

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.