NavMenu

Privredna komora Vojvodine i Udruženje banjskih gradova Mađarske potpisali sporazum kako bi unapredili banjski i zdravstveni turizam

Izvor: Tanjug Četvrtak, 03.10.2019. 16:34
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Siegi/shutterstock.com)Ilustracija
Predsednik Privredne komore Vojvodine (PKV) Boško Vučurević i predsednik Udruženja banjskih gradova Mađarske Zoltan Sabo potpisali su Sporazum o saradnji u Novom Sadu, gde se održava 52. Međunarodni sajam turizma LORIST.

Sporazum je potpisan u cilju definisanja principa i načina saradnje, kako bi se zajedničkim radom unapredio banjski i zdravstveni turizam, saopšteno je iz PKV.

Vučurević je tom prilikom istakao da Vojvodina zaista ima veliki potencijal za dalji razvoj i unapređenje banjskog turizma i dodao da je vojvođanski potencijal u mnogome sličan potencijalima Mađarske:

- Ovo je samo prvi korak naše zvanične saradnje, kada je banjski turizam u pitanju. Mađarska je uz Francusku, Italiju, Island, Japan, zemlja sa najvećim potencijalom termo-mineralnih voda, sa oko 1.500 izvorišta, a sa druge strane, ima veoma razvijene zdravstvene centre.

Sabo je u izjavi za medije istakao da je Mađarska u poslednjih nekoliko godina uznapredovala kada su u pitanju banjski i zdravstveni turizam:


- Iskustva koja smo stekli želimo da prenesmo našim kolegama iz Srbije. Naše Udruženje broji 41 naselje, a pre izvesnog vremena osnovali smo unutar Udruženja jednu instituciju, koja se bavi proučavanjem iskustava u vezi sa razvojem banjskog i zdravstvenog turizma kod nas. Pored iskustava koja smo stekli radom, želimo da prenesemo i iskustva do kojih smo došli putem naučnih istraživanja.

Dodao je da je 2014. godine ovo Udruženje sklopilo Sporazum o saradnji sa Klasterom zdravstvenog turizma Vojvodine i izrazio nadu da će današnje potpisivanje Sporazuma sa PKV dati polet zajedničkom delovanju, navodi se u saopštenju.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Industrija, Saobraćaj, Finansije

Grad ustupa privatnicima više od 30 zemunskih i palilulskih autobuskih linija - Spreman nacrt JPP na deset godina, posao težak pola milijarde evra

Gradske linije na potezima 100 i 700, kao i još nekoliko linija koje prelaze preko Novog Beograda i Zemuna, definitivno će biti ustupljene privatnim prevoznicima. Danas se održava hitna telefonska sednica Privremenog organa grada, na kojoj je od 100 tačaka, najvažnija upravo ona koja se tiče Odluke o usvajanju predloga projekta javno-privatnog partnerstva u obavljanju javnog prevoza na pomenutim linijama. Nacrtom ove odluke predviđeno je

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.