NavMenu

Srbiji i kineskom CRBC-u odobrena zajednička izgradnja međunarodnog trgovinskog centra, industrijskog i visoko-tehnološkog parka u Beogradu

Izvor: eKapija Četvrtak, 03.10.2019. 15:52
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Carole Castelli/shutterstock.com)Ilustracija
Komisija za zaštitu konkurencije odobrila је u skraćenom postupku da Republika Srbija i kineska kompanija China Road and Bridge Corporation (CRBC) zajednički osnuju društvo sa ograničenom odgovornošću u Republici Srbiji kako bi gradili industrijski park na severnoj obali Dunava u Beogradu.

Kako se navodi u odluci Komisije, preduzeće će biti osnovano kako bi projektovalo, izgradilo, finansiralo, upravljalo i održavalo industrijski park.

- Prihod ovog društva biće ostvaren od sledećih aktivnosti: davanja u zakup industrijskih postrojenja, skladišta, poslovnih zgrada i drugih objekata sagrađenih u vlasništvu društva zajedničkog ulaganja, prodaje ili zakupa zemljišta u vlasništvu društva zajedničkog ulaganja, naknade upravljanja imovinom i pružanja usluga, i ostalih usluga u skladu sa poslovnim planom - navodi se u odluci.

Podnosioci prijave, Republika Srbija i CRBC su naveli da će se predložena transakcija odvijati u tri faze. Prva faza je početak radova, druga faza odnosi se na proširenje radova, dok se treća faza odnosi na budući razvoj parka.

Početak izgradnje zavisi od odobrenja planske i projektne dokumentacije i potrebnih pripremnih radova. Vremenski okvir i sadržaji razvoja druge i treće faze nisu fiksirani i oni zavise od stvarnog izvršenja poslova na projektu.

Prema navodima u prijavi, ovaj projekat obuhvata tri glavna segmenta:

1. Međunarodni trgovinski centar, koji će činiti centar za prodaju robe široke namene, logistički i centar za skladištenje robe, izložbeni centar, i drugo. Ovaj centar zauzimaće površinu od oko 8 hektara.

2. Industrijski park koji će činiti radionice, magacini, administrativne zgrade, uslužni objekti, i drugo. Ovaj park zauzimaće površinu od oko 247 hektara.

3. Visoko-tehnološki park koji će obuhvatati zgradu tehnološkog inkubatora, administrativnu zgradu za kompanije, uslužne objekte, i drugo. Ovaj park zauzimaće površinu od oko 20 hektara.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Saobraćaj

Grad Beograd prodaje garaže - Početna cena 7.000 EUR

Grad Beograd oglasio je prodaju nepokretnosti u javnoj svojini, a reč je o garažnim prostorima u Ulici Salvadora Aljendea 18A. Na prodaju je ponuđeno 12 garaža, površine po 14 m2, koje se nude po početnoj ceni od po 7.000 EUR. Rok za podnošenje prijava je 30. april, a više detalja pogledajte OVDE.

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.