NavMenu

Srbiji i kineskom CRBC-u odobrena zajednička izgradnja međunarodnog trgovinskog centra, industrijskog i visoko-tehnološkog parka u Beogradu

Izvor: eKapija Četvrtak, 03.10.2019. 15:52
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Carole Castelli/shutterstock.com)Ilustracija
Komisija za zaštitu konkurencije odobrila је u skraćenom postupku da Republika Srbija i kineska kompanija China Road and Bridge Corporation (CRBC) zajednički osnuju društvo sa ograničenom odgovornošću u Republici Srbiji kako bi gradili industrijski park na severnoj obali Dunava u Beogradu.

Kako se navodi u odluci Komisije, preduzeće će biti osnovano kako bi projektovalo, izgradilo, finansiralo, upravljalo i održavalo industrijski park.

- Prihod ovog društva biće ostvaren od sledećih aktivnosti: davanja u zakup industrijskih postrojenja, skladišta, poslovnih zgrada i drugih objekata sagrađenih u vlasništvu društva zajedničkog ulaganja, prodaje ili zakupa zemljišta u vlasništvu društva zajedničkog ulaganja, naknade upravljanja imovinom i pružanja usluga, i ostalih usluga u skladu sa poslovnim planom - navodi se u odluci.

Podnosioci prijave, Republika Srbija i CRBC su naveli da će se predložena transakcija odvijati u tri faze. Prva faza je početak radova, druga faza odnosi se na proširenje radova, dok se treća faza odnosi na budući razvoj parka.

Početak izgradnje zavisi od odobrenja planske i projektne dokumentacije i potrebnih pripremnih radova. Vremenski okvir i sadržaji razvoja druge i treće faze nisu fiksirani i oni zavise od stvarnog izvršenja poslova na projektu.

Prema navodima u prijavi, ovaj projekat obuhvata tri glavna segmenta:

1. Međunarodni trgovinski centar, koji će činiti centar za prodaju robe široke namene, logistički i centar za skladištenje robe, izložbeni centar, i drugo. Ovaj centar zauzimaće površinu od oko 8 hektara.

2. Industrijski park koji će činiti radionice, magacini, administrativne zgrade, uslužni objekti, i drugo. Ovaj park zauzimaće površinu od oko 247 hektara.

3. Visoko-tehnološki park koji će obuhvatati zgradu tehnološkog inkubatora, administrativnu zgradu za kompanije, uslužne objekte, i drugo. Ovaj park zauzimaće površinu od oko 20 hektara.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.04.2024.  |  Građevina, Saobraćaj

Gradiće se parking na Jastrepcu u okolini Kruševca

Gradska uprava grada Kruševca raspisala je javni poziv za izgradnju parking prostora sa pristupnom saobraćajnicom na planini Jastrebac. Procenjena ukupna vrednost radova bez PDV-a iznosi 24.196.392 dinara. Rok za prijavu je 13. maj. Detalje pogledajte OVDE.

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.