NavMenu

Ekonomski samit Srbije 7. i 8. oktobra u Beogradu

Izvor: eKapija Utorak, 01.10.2019. 15:19
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Anton Gvozdikov/shutterstock.com)Ilustracija




U Beogradu će 7. i 8. oktobra 2019. biti održan 19. ekonomski samit Republike Srbije, u organizaciji TGI Group International organizuje, a pod pokroviteljstvom Privredne komore Srbije, Udruženja poslovnih žena Srbije, Saveta stranih investitora i udruženja Confindustria.

Samit će se, kako je saopštio organizator, pbaviti aktuelnim pitanjima za Srbiju sa posebnim akcenatom na privrednom rastu i pristupanju Srbije Evropskoj uniji.

Srbija, kao deo regiona, predstavlja značajan faktor saradnje i interakcije sa susednim državama, navodi se u saopštenju, te će Samit i ove godine okupiti veliki broj govornika, panelista i učesnika iz regiona, a takođe i važne predstavnike međunarodne zajednice.

Ovogodišnji Samit otvara niz aktuelnih političkih i ekonomskih tema, među kojima su pitanja nacionalnih ciljeva u narednoj deceniji i shodno tome nacionalna strategija u cilju ostvarivanja privrednog rasta i jačanja bankarskog sistema, pristupanja Republike Srbije EU, kao i novih perspektiva Evropske unije shodno BREXIT-u.


Samit će razmatrati i temu energetske geopolitike Srbije i regiona, kao pitanje stabilnosti jugoistočne Evrope; aktuelnu temu povećanog odliva radne snage, statusa infrastrukturnih projekata i planiranja novih. Takođe, na Samitu će govoriti i predstavnici vodećih globalnih preduzeća koje posluju u Srbiji, a temom digitalizacije i uticaja veštačke inteligencije u privrednim procesima zatvoriće se ovogodišnji Samit.


Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Industrija, Finansije

Stižu novi lovci na srpsko zlato - Australijski Strickland Metals kupio rudarski projekat na planini Rogozna

Strickland Metals ušao je u "unosnu srpsku zlatnu igru" nakon što je izdvojio 37 miliona dolara za kupovinu projekta Rogozna koji se može pohvaliti ogromnim resursom od 5,44 miliona unci zlatnog ekvivalenta (oko 170 tona), pišu australijski mediji. Australijski gigant Strickland Metals Limited bavi se otkrivanjem mineralizovanih sistema "svetske klase" sa fokusom na zlato i bakar. Kako navode mediji, za projekat zlata Rogozna Strickland

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.