NavMenu

Od 3. oktobra četiri puta dnevno FlixBus vozi iz Beograda i Novog Sada za Budimpeštu

Izvor: eKapija Utorak, 01.10.2019. 15:47
Komentari
Podeli
Kompanija FlixBus, samo dva meseca pošto je počela da posluje u Srbiji, Beograd i Novi Sad povezaće sa Budimpeštom od 3. oktobra ove godine, zelenim linijama koje će saobraćati četiri puta dnevno.

Ovo je rečeno na konferenciji, koja je organizovana u Naučno-tehnološkom parku u Beogradu. Trenutne redovne linije iz Srbije su ka Zagrebu i Ljubljani.

Podsetimo, ova nemačka kompanija, koja je osnovana 2013. godine u Minhenu, na tržište Srbije stigla je u julu, u saradnji sa Sirmiumbusom iz Sremske Mitrovice i Fudeksom iz Beograda.

- Nakon istraživanja tržišta, utvrdili smo da ove dve firme odgovaraju visokim standardima koje postavlja FlixBus i kada je reč o autobusima i samim vozačima, ali i kada govorimo o prepoznavanju vizije. I ubuduće ćemo tražiti partnere koji prepoznaju važnost bezbednosti putnika i digitalizacije, pre svega - rekao je za eKapiju Dean Čebohin, direktor za razvoj poslovanja za FlixBus CEE South regiju (zemlje bivše Jugoslavije i Albanija).

Na izgradnji tržišta u Srbiji radilo se tri godine, rečeno je na konferenciji. Naša zemlja je 25. koja se našla u mreži autobuskih linija FlixBus-a. Brojevi govore da ova kompanija posluje u 29 zemalja i vozi na više od 2.000 desttinacija.

- Mi povezujemo moderne tehnologije i tradicionalnu autobusku industriju. Održavamo visoki ekološki standard, pa naši autobusi nisu zeleni samo po boji. Naša flota zadovoljava EURO 6 normu, a putnici prilikom onjaln kupovine karata mogu da uplate doprinos za zaštitu klime, ukoliko žele - rekao je Ante Grbeša, direktor FlixBus CEE South regije.
Dean Čebohin i Ante GrbešaDean Čebohin i Ante Grbeša

Kada je reč o autobusima u Srbiji, stari su dve godine. Zarad udobnosti, FlixBus u svakom autobusu obezbeđuje više prostora između sedišta, utičnice, besplatan internet, besplatan prtljag, ali i mogućnost otkazivanja ili promene rezervacije do 15 minuta pre polaska. Isto tako, pet FlixBus autobusa partnera Sirmiumbus opremljeno je i rampama za osobe sa invaliditetom.


Ono što je posebna prednost jeste rezervacija i kupovina karte onlajn i putem aplikacije, kao i na oko 250 prodajnih mesta.

- Uz jednu kartu, sa jednim presedanjem u Zagrebu, Ljubljani ili Budimpešti, putnicima iz Srbije dostupne su destinacije širom Evrope, a tu je i korisnička služba koja komunicira sa putnicima, kao i sa kontrolom saobraćaja, kako bi sve proteklo bez problema i kako biste bez kašnjenja stigli na svoju destinaciju - čulo se na konferenciji.

Kada je reč o Srbiji, plan je proširenje partnera u budućnosti, a kada je reč o globalnom tržištu, radi se na projektu železnica i pozicioniranju na američkom i ruskom tržištu.

Aleksandra Kekić
Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Industrija, Saobraćaj, Finansije

Grad ustupa privatnicima više od 30 zemunskih i palilulskih autobuskih linija - Spreman nacrt JPP na deset godina, posao težak pola milijarde evra

Gradske linije na potezima 100 i 700, kao i još nekoliko linija koje prelaze preko Novog Beograda i Zemuna, definitivno će biti ustupljene privatnim prevoznicima. Danas se održava hitna telefonska sednica Privremenog organa grada, na kojoj je od 100 tačaka, najvažnija upravo ona koja se tiče Odluke o usvajanju predloga projekta javno-privatnog partnerstva u obavljanju javnog prevoza na pomenutim linijama. Nacrtom ove odluke predviđeno je

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.