NavMenu

Festival Rakija i rakijaši 2019. referentno takmičenje za izbor najbolje šljivove rakije Srbije

Izvor: eKapija Ponedeljak, 30.09.2019. 18:16
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Aleksandar Parezanović)Ilustracija
Festival "Rakija i rakijaši 2019." održaće se po drugi put u Pančevu, 26. oktobra, od 10 do 16 sati, u Poljoprivrednoj školi Josif Pančić. Organizator je Facebook grupa "Rakija i rakijaši", koja broji više od 6.500 članova.

Manifestacija je namenjena svim proizvođačima i ljubiteljima rakije.

Festival je referentno takmičenje za izbor najbolje šljivove rakije Srbije, koju organizuje Institut za voćarstvo u Čačku. Proglašenje pobednika po kategorijama i rezultati ocenjivanja biće svečano objavljeni na dan festivala.

Uzorci rakije proći će stroge kriterijume vrhunskih stručnjaka za jaka alkoholna pića. Predsednik komisije je profesor Poljoprivrednog fakulteta u Beogradu dr Ninoslav Nikičević, dok su članovi prof. dr Vele Tešević, sa Hemijsko tehnološkog fakulteta u Beogradu, dr Ivan Urošević i dr Branko Popović, navodi Agrobiznis magazin.

- Osvajanjem priznanja na festivalu, učesnik stiče pravo na korišćenje festivalskog znaka u medijskoj promociji proizvoda - rekao je Armin Tot, jedan od organizatora.


Festival ima nekoliko rakijskih kategorija: rakija od šljive, dunje, kajsije, kruške, grožđa i jabuke. Ostale rakije, likeri i travarice svrstavaju se u opštu kategoriju.

- Za najbolje ocenjenu rakiju, u ukupnom plasmanu, organizator je obezbedio veliki pehar, medalju i inoks cisternu od 480 litara, proizvođača Civava iz Banatskog Novog Sela. Drugoplasirana rakija, uz medalju i pehar, dobija i hrastovo bure od 110 litara, Etno Cvetković iz Modrice kod Kruševca, dok će trećeplasirana rakija, dobiti pumpu za pretakanje rakije - otkriva Tot.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

15.04.2024.  |  Agro, Finansije

Digitalno svinjarstvo - Kupite Pig token, a posle dve i po godine dobijate 100 kilograma svinjetine

Uzgajate svinje, a ne odlazite na farmu, nema blatnjavih čizama, ni ustajanja u cik zore da bi se nahranile životinje. Zvuči filmski, ali nije. Krešimir Kuterovac, stočar iz Hrvatske, pokrenuo je sa kompanijom Beyondi i Blok Be platformu GoAgro pomoću koje svako može da postane stočar, a da posao uzgajivača svinja radi neko drugi. - Vi kupujete digitalni oblik svinje - PigNFT (Pig token). Minimalna cena je 220 EUR za koju posle dve i po

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.