NavMenu

Banja u Dublju u Mačvi biće izgrađena po ugledu na slovenačke terme - Traži se partner sa iskustvom u korišćenju geotermalnih izvora

Izvor: eKapija Ponedeljak, 30.09.2019. 13:15
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Africa Studio/shutterstock.com)Ilustracija
Korišćenje geotermalnih potencijala domaćih banja postaje sve zanimljivije domaćim i stranim investitorima. Posle privatizacije Kuršumlijske i Vranjske banje i kompleks Mačvansko vrelo u Dublju dobio je nedavno novog vlasnika.

Kompanija Jovanović kupila je kompleks u Dublju koji je počeo da se gradi krajem 80-ih, a koji je sada u potpunosti devastiran. Plan je da ovaj kraj oživi kao turističko mesto.

- Tamo su velike mogućnosti. Ima resursa, a resurs je voda koja je i lekovita i topla, dakle ima i energije i lekovitosti - kaže za eKapiju Dušan Jovanović, vlasnik kompanije.

On dodaje da je njihova želja je da nađu partnera koji već ima iskustva u korišćenju geotermalnih potencijala u turizmu.

- To su recimo Slovenici, koji imaju svoje terme po Sloveniji, koje su jako interesantne i posećene. Takođe, i u susednoj Mađarskoj ima na hiljade banja koje koriste upravo kao resurs toplu vodu - kaže Jovanović.

Planom detaljne regulacije na ovoj lokaciji dozvoljena je gradnja sportsko-rekreativnog centra, ali i hotela i smeštajnih kapaciteta.

- Naša vizija je izgradnja centra za zdravstveni turizam, mesto gde bi ljudi došli na oporavak, s obzirom na to da voda ima blagotvorno dejstvo u lečenju hroničnih reumatskih i kožnih oboljenja. Želimo da izgradimo spa, velnes, bazene, uz smeštajne kapacitete, hotel ili bungalove - kaže Jovanović i dodaje da je u toku izrada idejnih rešenja.

I. Milovanović
Komentari
Vaš komentar

Top priče

23.04.2024.  |  Finansije

Mali: UK Export Finance zainteresovan za finansiranje nekoliko projekata u Srbiji

UK Export Finance (UKEF) zainteresovan je da podrži nekoliko projekata u Srbiji, najavio je ministar finansija Siniša Mali. On se sastao sa Timom Reidom, generalnim direktorom UK Export Finance. Razgovarali su o nekoliko značajnih projekata širom Srbije koje ta finansijska institucija želi da podrži. - Drago mi je što sam imao priliku da predstavim naše makroekonomske rezultate, za koje smo dobili pohvale, ali i da čujem da je UK

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.