NavMenu

Sledeće godine u planu 100.000 turističkih vaučera

Izvor: Novosti Ponedeljak, 30.09.2019. 08:54
Komentari
Podeli
Vlada Srbije ima u planu da 2020. godine odvoji novac kako bi podelila 100.000 vaučera u vrednosti od 5.000 dinara, pišu Novosti. Naime, ove godine su vaučari podeljeni već krajem aprila, pa je država naknadno odobrila novac za još 20.000.

Kako je za ovaj list rekao Miroslav Knežević, državni sekretar u Ministarstvu trgovine, turizma i telekomunikacija, namera je da se sledeće godine startuje sa 100.000 vaučera, a ukoliko bude bilo potrebe, izdvojiće se i dodatna sredstva.

- Najtraženiji su bili Sokobanja, Vrnjačka Banja, Sijarinska i Ribarska Banja, Zlatibor, Kopaonik, Divčibare, Palić i Srebrno jezero. Ljudi su vaučere koristili i za odmor na Zlataru, Tari i u banji Gornja Trepča. Najveći deo vaučera otišao je penzionierima, oko 55%. Za njima su zaposleni čija primanja ne prelaze 60.000 mesečno (33%) i nezaposleni - rekao je Knežević za Novosti.

Kako je istakao, zahteve za vaučere najviše su predavali građani Beograda, Leskovca, Niša, Pančeva i Novog Sada.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

15.04.2024.  |  Vesti

Srbija i Kenija jačaju privrednu saradnju - Povezivanje privrede i zapošljavanje radnika

Privredna komora Srbije (PKS) i Privredna komora Kenije (KNCCI) potpisaće Memorandum o saradnji u cilju snažnijeg povezivanja dve privrede u sektorima medicine i farmacije, poljoprivrede, građevinarstva, turizma, IKT-a i metalske industrije, kao i u sferi angažovanja kadrovskih kapaciteta iz Kenije na teritoriji Otvorenog Balkana, dogovoreno je na sastanku Marka Čadeža, predsednika PKS i Erika Rutoa, predsednika KNCCI. Čadež je na

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.