NavMenu

Google u prvi plan stavlja originalni članak - Promene u pretrazi za veću pažnju čitalaca

Izvor: eKapija Petak, 27.09.2019. 11:18
Komentari
Podeli
Kompanija Google najavila je promene u pretrazi, koje će se odraziti na sadržaj koji će se prikazati pri vrhu prilikom pretraživanja pojmova i događaja.

Do sada je favoriziran najnoviji sadržaj u vezi sa određenom temom, ali Google to sada želi da promeni. Na vrhu ili pri vrhu pretrage biće prikazivane izvorne priče o određenoj temi, odnosno članak u kojem su otkrivene informacije koje inače ne bi bile poznate.

Kako piše sat Techcrunch, takve nove informacije uvek prenose i brojni drugi mediji, pa se vremenom originalni članak zagubi među brojnim drugim rezultatima pretraživanja. To utiče na činjenicu da ga veliki broj ljudi uopšte ne pročita.

Google to želi da ispravi, kako bi novinari i mediji koji su zaista otkrili neku priču i napisali originalni članak dobili veću pažnju čitalaca. Takođe, prilikom prikazivanja rezultata, pretraživanja će uvažiti i izvor, odnosno kredibilitet izvora na kojem je taj sadržaj objavljen, a koji će zavisiti od istorije kvalitetnog novinarskog izveštavanja, kao i od nagrada koje su mediji, odnosno novinari, osvojili.


U podešavanju algoritma i treniranju veštačke inteligencija, koji su krucijalni za prikazivanje najvažnijeg sadržaja, kompaniji Google bi trebalo da pomogne globalna mreža od više od 10.000 ljudi, koji kompaniji daju podatke o kvalitetu rezultata pretraživanja koji se prikazuju na pretraživaču.

Portal eKapija veoma se raduje ovoj promeni.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

28.03.2024.  |  Agro, Finansije

Kompanija Gebi novi vlasnik nekadašnjeg mlinskog giganta Fidelinka - U planu investicije i ulazak na tržište maloprodaje pšeničnog brašna i testa

Kompanija Gebi iz Čantavira otkupila je zaštitni znak, mlinove, silose i fabriku testa nekadašnjeg mlinskog giganta Fidelinke iz Subotice. Kako je za RTV rečeno u ovoj kompaniji, koja se prvenstveno bavi proizvodnjom stočne hrane i agrokooperacijom, planiraju modernizaciju ovih pogona i ponovno osvajanje tržišta brašna i testa pod brendom "Fidelinka 1868". Nekada su silosi u Aleksandrovu, predgrađu Subotice, bili sinonim za kvalitet i

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.