NavMenu

Nemački Vorwerk u novoj fabrici u Preljini ove jeseni počinje proizvodnju delova za Volkswagen, Audi, Volvo...

Izvor: Večernje novosti Četvrtak, 26.09.2019. 15:21
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Kzenon/shutterstock.com)Ilustracija
Nemačka kompanija Vorwerk i zvanično će početi serijsku proizvodnju auto-delova u narednih mesec dana, u svom novoizgrađenom pogonu u Preljini, kod Čačka. Kako je ranije najavljivano, ova firma zaposliće u narednom periodu oko 1.000 ljudi, dok će, za početak, mesta za proizvodnim linijama u Vorwerku biti za oko 300 Čačana.

Gradonačelnik Čačka Milun Todorović rekao je da su realna očekivanja da će u narednih tridesetak dana početi proizvodnja i izvoz auto-delova za volkswagen, audi, bmw, porsche, bentley, volvo... On, međutim, dodaje da šansu koju Čačak ima nakon otvaranja auto-puta Miloš Veliki, tek treba da iskoristi. Osim privlačenja stranih investicija, i domaći privrednici će od ove investicije imati berićet.

- Postojeća industrijska zona u Konjevićima za domaće preduzetnike koja se prostire na 111 hektara već je u završnoj fazi. Tamo se stacioniralo dosta firmi u kojima ima oko 2.200 zaposlenih. Na tom prostoru već rade veliki izvoznici i proizvođači, među kojima su i naše domaće firme. Podsticaj, ali i infastruktura olični su u gasifikaciji, elektrifikaciji, snadbevanju optikom i svim onim što je neophodno da bi se ovakve domaće i strane fabrike razvijale, da bi mogli da prate sve trendove i tehnološki razvoj - rekao je prvi čovek Čačka. - Trenutno na teritoriji grada imamo više od 600 gradilišta, nadam se da će se oni koji su otišli Ibarskom magistralom vratiti auto-putem, a oni koji su ostali ovde da će naći svoju šansu u domaćim kompanijama, ali i u nemačkom Vorwerku.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Saobraćaj

Grad Beograd prodaje garaže - Početna cena 7.000 EUR

Grad Beograd oglasio je prodaju nepokretnosti u javnoj svojini, a reč je o garažnim prostorima u Ulici Salvadora Aljendea 18A. Na prodaju je ponuđeno 12 garaža, površine po 14 m2, koje se nude po početnoj ceni od po 7.000 EUR. Rok za podnošenje prijava je 30. april, a više detalja pogledajte OVDE.

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.