NavMenu

Konferencija "Kako gradimo sutra" 25. septembra u Beogradu

Izvor: eKapija Ponedeljak, 23.09.2019. 17:14
Komentari
Podeli
U organizaciji Saveta zelene gradnje Srbije, uz podršku Kulturnog centra Beograda, 25. septembra u prostoru centra, održaće se Konferencija "Kako gradimo sutra", na temu ovogodišnje kampanje mreže nacionalnih saveta širom sveta #WGBW2019 i Svetske nedelje zelene gradnje #BuildingLife.

Kulturni centar Beograda i serijal "Arhitektura u kontekstu" se pridružuju svetskoj kampanji promocije održivih principa gradnje i podržavajući nacinalni člana Savet zelene gradnje Srbije i otvarajući svoj prostor za predstavljanje principa i dobrih praksi iz ove oblasti, navodi se u saopštenju.

Cilj konferencije je da se podigne svest o emisijama CO2 iz svih faza životnog ciklusa zgrade, a saznanja treba da budu osnov da se podstaknu nove prakse i novi načini razmišljanja kako bi se radilo na smanjenju tih emisija. Okretanjem ka principu net zero emisija, građevinski sektor može doprineti stvaranju održive zajednice i još pokrenuti ekonomski rast.

Doba sve uočljivijih klimatskih promena postavlja nove izazove već sada, zato je sada aktivnost u pravcu odgovornog i održivog delovnja bitna kako za nas tako i za buduće generacije. Klimatske inicijative, koje se pokreću širom sveta, nam to i potvrđuju, a inicijativa za dekarbonizaciju je njihov osnov.

Transformacije su potrebne u svim segmentima građevinarstva, počev od donosioci odluka, sektora nekretnina, proizvodnje materijala, projektovanja, izvođenja, preko održavanja i upotrebe od strane samih korisnika, pa sve do rušenja i reciklaže, odnosno reupotrebe. Zato WorldGBC Svetski Savet zelene gradnje, kao nosilac kampanje, poziva sve zainteresovane da se, na lokalnom nivou, pridruže nacionalnim Savetima zelene gradnje širom sveta i pomognu u izgradnji bolje budućnosti.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  IT, Telekomunikacije

Telekom Srbija grupa i zvanično na nemačkom tržištu - MTEL Nemačka otvorila vrata svojih poslovnica

Telekom Srbija grupa nastavlja sa širenjem poslovanja u Evropi. Na svečanosti organizovanoj povodom otvaranja poslovnica u Menhengladbahu i Dizeldorfu, generalni direktor Telekoma Srbija, Vladimir Lučić i generalni direktor MTEL Nemačka, Stefan Božić, presecanjem vrpce simbolično su otvorili novo prodajno mesto kompanije MTEL Nemačka i na taj način označili još jedan značajan korak u širenju poslovanja ove kompanije na velikim

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.