NavMenu

Facebook kupio izraelsku firmu koja pravi botove

Izvor: Radio 021 Ponedeljak, 23.09.2019. 09:28
Komentari
Podeli
Tehnološki gigant Facebook kupio je izraelski startap Servicefriend, objavio je finansijski list TheMarker, pozivajući se na jednog od investitora u kompaniji.

Oni, međutim, nisu hteli da otkriju po kojoj ceni su preuzeli tu kompaniju.

Startap, koji su 2015. osnovali Šahar Ben Ami i Ido Arad, "pravi" botove koji razgovaraju i komuniciraju sa klijentima pisanjem poruka, koristeći veštačku inteligenciju. Ova napredna tehnologija, takođe, omogućava ljudima da preuzmu komunikaciju kada botovi ne znaju kako da se izbore sa situacijom, a da klijenti nikada ne otkriju da li su poruke potpuno, delimično ili uopšte pisali ljudi, prenosi portal B92.

Koliko su dobro napravljeni botovi vidi se po tome što su u nekim slučajevima roboti nadmašili ljude u pogledu zadovoljstva kupaca za više od 20%, piše "The Times of Israel".

Facebook je potvrdio kupovinu porukom sledeće sadržine: "S vremena na vreme kupujemo manje tehnološke kompanije. Ne govorimo uvek o našim planovima."

Generalni direktor i suosnivač firme Ben Ami potvrdio je kupovinu tako što je prvo ažurirao svoju stranicu LinkedIn i naveo da je od septembra 2019. producent menadžer u odeljku Facebook-a.

Drugi osnivač Arad, kao i David Saidon, iz odseka startapa pod nazivom Istraživanje i razvoj, takođe su ažurirali svoje LinkedIn stranice sa sličnim informacijama.


Calibra, Facebook-ov istraživački tim iz Tel Aviva, radi na novom digitalnom novčaniku giganta na društvenim mrežama, koji se lansira u sklopu inicijative kompanije Vaga, nove globalne valute zasnovane na blockćain tehnologiji.

Tim iz Tel Aviva gradi sisteme koji prate i sprečavaju svaku sumnjivu aktivnost ili bilo kakav pokušaj manipulacije korisničkim računima. Pored toga, lokalni tim je zadužen za izgradnju alata koje će Facebook tim za brigu o kupcima koristiti za pružanje pomoći klijentima kada postoje problemi, a verovatno se tu uklapa i tehnologija Servicefriend.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Saobraćaj

Grad Beograd prodaje garaže - Početna cena 7.000 EUR

Grad Beograd oglasio je prodaju nepokretnosti u javnoj svojini, a reč je o garažnim prostorima u Ulici Salvadora Aljendea 18A. Na prodaju je ponuđeno 12 garaža, površine po 14 m2, koje se nude po početnoj ceni od po 7.000 EUR. Rok za podnošenje prijava je 30. april, a više detalja pogledajte OVDE.

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.