NavMenu

Dodeljene nagrade najboljim kompanijama u okviru projekta "100 najvećih"

Izvor: Tanjug Subota, 21.09.2019. 09:58
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Atstock Productions/shutterstock.com)Ilustracija
Na gala svečanosti u organizaciji projekta "100 najvećih", u Beogradu su dodeljene nagrade najboljim kompanijama po prihodu, dobiti, broju zaposlenih i izvozu.

Priznanja su dodeljena NIS-u, EPS-u, DIPOS-u, Porsche Beograd, Gradina, DIS, MOL, Imlek, Industrija mesa Matijević, Clover Srbija, Krupnik, GIM, Nelt, Knez Petrol, AURA, Coopservice, Gigatronu, Matisu, Nissan Srbija, Lovo promet, Don Don, DTD ribarstvo, Agroprometu.

Projekat koji se realizuje u Srbiji pod punom podrškom Privredne komore Srbije - "100 najvećih", ove godine se održava pod sloganom "Množimo prilike, delimo uspehe", a prvi put je realizovana u Srbiji u partnerstvu sa Addiko bankom.

Od 434.990 aktivnih kompanija, koliko ih trenutno ima u Srbji, bilanse za 2018. godinu je predalo 108.083 kompanija, i one su se našle u izboru za 100 najvećih, dok je 1.186 jedinstvenih kompanija zadovoljilo kriterijume za taj projekat, i to u 16 kategorija i 15 delatnosti.

Osim po prihodu, dobiti, broju zaposlenih i izvozu, kompanije su podeljene i po veličini - velike, srednje, mikro i male.

Direktorka projekta "100 najvećih" u Srbiji Ana Knežević kazala je da je godinu dana unazad intenzivno rađeno na tržištu zemlje.

Prema njenim rečima, projekat "100 najvećih" čitave godine ima više različitih aktivnosti kojima želi da promoviše dobre poslovne prakse na način da budu dobar i uzoran model svim kompanijama koje se nalaze na početku.

- Jedna od velikih vrednosti projekta jeste da najbolje kompanije prezentujemo kroz publikaciju kako bi bile model i uzor drugim kompanijama da se sledeće godine i one nađu na listi 100 najboljih - kazala je Kneževićeva.

Projekat "100 najvećih" počeo je pre 32 godine u BiH sa izdavanjem prve monografije o privredi te zemlje i zemalja regiona, kazala je direktorka projekta u Bosni i Hercegovini Alena Ahmetspahić Fočo, dodajući da se od tada svake godine rade rang liste po izvozu, neto dobiti, investicijama.

Kako je projekat rastao, lista je proširivana u smislu da se počelo sa rangiranjem i malih i srednjih i velikih firmi.

- To smo uradili kako bismo što više njih uvrstili u analitiku i kako bi dali veću realnu sliku uspešne privrede naše zemlje - kazala je Ahmetspahić Fočo.

Dodala je da je vremenom projekat prerastao u regionalni, a da su pre nekoliko godina počeli da objavljaju i regionalne podatke i 100 najvećih u svakoj zemlji regiona, kada je počeo da vlada i veći interes za sam projekat.

Manifestacija "100 najvećih" u Podgorici se već dve godine održava, kazala je dodajući da se u Srbiji održava večeras prvi put.

- Mislimo da je ovo veliki uspeh. Za ovaj projekat vlada interesovanje i drugih zemalja, tako da se nadamo da ćemo se proširiti - navela je Ahmetspahić Fočo.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Industrija, Saobraćaj

Srbija će projekat "letećih taksija" za EXPO razvijati sa kompanijom Airbus - Najavljeno potpisivanje memoranduma

Vlada Srbije će sa kompanijom Airbus potpisati memorandum za projekat razvoja Air mobility-ja, koji podrazumeva upotrebu malih, visoko automatizovanih aviona, na nižim visinama u urbanim i gradskim oblastima, najavio je ministar finansija Siniša Mali. Mali je na svom Instagram profilu napisao da je sa regionalnim direktorom prodaje u kompaniji Airbus za Istočnu Evropu Aleksandrom Bojanićem, razgovarao je o uvođenju letećih taksija. -

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.