NavMenu

U hali nekadašnje štamparije Mladost u Ćupriji Kinezi će praviti plastične granule

Izvor: Beta Sreda, 18.09.2019. 17:31
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Rawpixel.com/shutterstock.com)Ilustracija
U Ćupriji je potpisan ugovor o zakupu nepokretnosti u svojini te opštine sa kineskom kompanijom koja će proizvoditi plastične granule. Ugovor su potpisali predsednik opštine Ćuprija Ninoslav Erić i direktor kompanije Kuansi He.

Kinezi su zakupili halu od 1.500 kvadrata nekadašnje Grafičke industrije "Mladost" gde će raditi oko 50 radnika.
Investicija je vredna oko 2 mil EUR, a proizvodnja će početi početkom novembra.

Kako su naveli od predstavnika kompanije, u fabrici će se prerađivati plastični otpad koji bi se sakupljao u Srbiji.

Kompanija planira da proširi proizvodnju u narednom periodu tako što će napraviti halu u industrijskoj zoni gde bi radilo do 150 radnika.

Kineska kompanija Đong Ćao se bavi proizvodnjom plastičnih granula, a to je materijal koji je neophodan za proizvodnju plastičnih proizvoda.

Kompanija planira da u narednom periodu pokrene još neke pogone za proizvodnju tih plastičnih proizvoda, rekao je Ninoslav Erić.

Delegacija opštine Ćuprije je bila prošle godine u Kini i tada je uspostavljen kontakt sa predstavnicima te kompanije. - Oni su razmatrali gde će otvoriti fabriku i na kraju su se odlučili za Ćupriju - rekao je Erić.


Opština Ćuprija je pre četiri godine kupila dve hale i upravnu zgradu nekadašnje štamparije "Mladost" u stečaju kako bi ih ponudila budućim investitorima. U jednoj od hala je i turska "Tibet moda" koja će uskoro dobiti novog vlasnika.

Kineski "Eurofiber" će preuzeti "Tibet modu" i počinje proizvodnju čarapa.

- Ostale hale Mladosti iz stečaja je kupila jedna domaća kompanija tako da ćemo tu imati jedan mali kinesko-srpski industrijski park - rekao je Erić.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Industrija, Finansije

Stižu novi lovci na srpsko zlato - Australijski Strickland Metals kupio rudarski projekat na planini Rogozna

Strickland Metals ušao je u "unosnu srpsku zlatnu igru" nakon što je izdvojio 37 miliona dolara za kupovinu projekta Rogozna koji se može pohvaliti ogromnim resursom od 5,44 miliona unci zlatnog ekvivalenta (oko 170 tona), pišu australijski mediji. Australijski gigant Strickland Metals Limited bavi se otkrivanjem mineralizovanih sistema "svetske klase" sa fokusom na zlato i bakar. Kako navode mediji, za projekat zlata Rogozna Strickland

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.