NavMenu

Quality as a Concept konferencija 4. oktobra u Beogradu

Izvor: eKapija Ponedeljak, 16.09.2019. 09:58
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Matej Kastelic/shutterstock.com)Ilustracija
Posle vrlo uspešne prve konferencije o alatima stalnog unapređenja, Portal kvalitet organizovaće 4. oktobra u hotelu Tulip Inn u Beogradu drugu Quality as a Concept konfereciju, sa ciljem da na jednom mestu okupi struku koja se bavi primenom alata i modela.

Kako se navodi u saopštenju, model konferencije je prenošenje konkretnih iskustva iz prakse o primeni alata/modela upravljanja čije korišćenje u svakodnevnom poslovanju daje konkretne rezultate koji u krajnjoj instanci doprinose kvalitetu proizvoda, procesa iliti ukupnog sistema poslovanja tj doprinose stalnom unapređenju organizacije.

Drugim rečima, konferencija će predstaviti primere razvoja organizacija koje za efektivnije sagledavanje
sopstvenih podataka koriste nauku i znanje.

Predavači na konferenciji su stručnjaci sa velikim iskustvom u proizvodnji kako lokalnog tako i internacionalnog karaktera, koji će na osnovu višegodišnje prakse prezentovati neke od alata/modela menadžmenta koji funkcionišu u njihovim organizacijima, kao i rezultate korišćenja istih. Predavači će pojasniti na koji način isti doprinose promovisanju kulture stalnog unapređenja.

Neki od predavača biće Karyn Ross iz SAD, autor knjige "The Toyota Way to Service Excellence: Lean Transformation in Service Organizations"; Emanuell Calvez, predsednik MTM international organizacije za Tursku; Dejan Josić, direktor prozvodnje Haineken-a; Aleksandar Drenovac, autor potpuno novog, DIDAW modela upravljanja; Miroslav Jovanović, menadžer koji je dovoljno jak da predstavi šta sve može da se nauči iz pogrešne upotrebe jednog od alata unapređenja; Vladimir Rašović, čovek koji je u Srbiji razvio sistem za upravljanje znanjem koji je međunarodna korporacija preuzela kao model za ceo svet; Matej Hohnjec iz Slovenije, svetski priznat ekspert u korišćenju TRIZ alata u inovacijama; Vladimir Martinenko, čovek čija je pozicija samo da gasi goruće probleme i obučava o pravinom razvoju u fabrikama celoga sveta za korporaciju koju radi; Miloš Dejanović, inženjerski mozak koji zna kako se vodi WCM (World Class Manufacturing) poslovanje.

Tokom konferencije biće reči i o različitim alatima, odnosno modelima, a TPS – Toyota Production System; LEAN, 6Sigma, VSM - Value Stream Mapping, Kaizen, Kanban; MTM - Methods-Time Measurement; TRIZ - teoriya resheniya izobretatelskikh zadatch; WCM - World Class Manufacturing; TPM - Total Productive Maintenance...
Komentari
Vaš komentar

Top priče

26.03.2024.  |  Saobraćaj

Raspisan tender za stručni nadzor za projektovanje i izgradnju nove železničke pruge Jovanovac - Rasputnica Cvetojevac - Sobovica

Infrastruktura železnice Srbije raspisala je tender za stručni nadzor za projektovanje i izgradnju nove železničke pruge Jovanovac - Rasputnica Cvetojevac - Sobovica. Kako se pojašnjava, formiranje nove industrijske zone Sobovica uslovilo je potrebu za njenim povezivanjem sa postojećom železničkom infrastrukturom, odnosno sa prugom Lapovo - Kraljevo - Lešak - Kosovo Polje - Đeneral Janković - državna granica (Volkovo). - Postojeća

eKapija+

Vidi sve
Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.