NavMenu

Država najavljuje da će podstaći kompanije sa oko 50 zaposlenih, jer su one nosioci razvoja

Izvor: eKapija Ponedeljak, 16.09.2019. 09:56
Komentari
Podeli
(Foto: Palto/shutterstock.com)
Ministar finansija Siniša Mali posetio je danas kompaniju Bibli u opštini Mladenovac i tom prilikom prisustvovao manifestaciji Kosmajski kazan, koju prvi put ova kompanija organizuje uz podršku opštine.

Mali je istakao da su ovakve domaće kompanije, koje zapošljavaju približno 50 ljudi, nosioci privrednog razvoja naše zemlje, poručivši da će država za njih učiniti sve što može, i po pitanju subvencija, ali i raznih vrsta podsticaja, navodi se u saopštenju Vlade Srbije.

On je ukazao na to da je Mladenovcu potrebno što više domaćih malih i srednjih kompanija, ali i velikih stranih investicija.

- Srbija je šampion sveta po privlačenju stranih direktnih investicija, to nam je potvrdio i Financial Times. Nameravamo da u sledećem talasu investicija dovedemo jednog velikog investitora i u Mladenovac - rekao je ministar.

Ova manifestacija bila je prilika i da se promoviše opština Mladenovac, u kojoj je urađeno mnogo na poboljšanju infrastrukture.

U skladu sa tim, Mali je podsetio na to da je u poslednje četiri godine u ovoj opštini urađeno više od 150 kilometara novih puteva, 12,5 kilometara vodovodne mreže i 7,5 kilometara kanalizacione mreže.

- Sada krećemo sa velikim nacionalnim investicionim programom, jer želimo da u naredne četiri godine uložimo više od 12 mlrd EUR u izgradnju kanalizacione i vodovodne mreže, asfaltiranje ulica, domove zdravlja, škole i vrtiće - naveo je on.

Prema njegovim rečima, svaka lokalna samouprava, uključujući i Mladenovac, konkurisaće, pri čemu neke opštine već uveliko pripremaju projekte.

Događaju su prisustvovali i direktor i vlasnik firme Bibli Gregor Guberinić, državni sekretar Ministarstva unutrašnjih poslova Milosav Miličković i predsednik Opštine Vladan Glišić.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Industrija, Saobraćaj, Finansije

Grad ustupa privatnicima više od 30 zemunskih i palilulskih autobuskih linija - Spreman nacrt JPP na deset godina, posao težak pola milijarde evra

Gradske linije na potezima 100 i 700, kao i još nekoliko linija koje prelaze preko Novog Beograda i Zemuna, definitivno će biti ustupljene privatnim prevoznicima. Danas se održava hitna telefonska sednica Privremenog organa grada, na kojoj je od 100 tačaka, najvažnija upravo ona koja se tiče Odluke o usvajanju predloga projekta javno-privatnog partnerstva u obavljanju javnog prevoza na pomenutim linijama. Nacrtom ove odluke predviđeno je

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.