NavMenu

Uskoro proizvodnja plastičnih komponenti za Aston Martin u Goraždu i Srebrenici - Prevent Components dobio potvrdu za razvoj proizvoda

Izvor: Radiosarajevo.ba Ponedeljak, 16.09.2019. 09:24
Komentari
Podeli
U pogonima kompanije Prevent Componentsa u Goraždu i Srebrenici radiće se komponente za najnoviji SUV model Aston Martina DBX.

Generalni direktor Enes Hadžiahmić ocenjuje da je reč o značajnom uspehu ne samo za Prevent, već i generalno za razvoj ove industrije u BiH.

- Predstavnici Aston Martina su ovih dana bili u poseti kompaniji u Srebrenici i Goraždu i u petak smo dobili i zvaničnu potvrdu za razvoj samog procesa i proizvoda. Radićemo različite plastične komponente koje ćemo oblagati kožom. Ima tu malo i šivenja, ali većinom, u pitanju je proces laminacije tj. vraping proces, dakle, lepljenje kože na kompletne plastične komponente enterijera u Aston Martinu. Priča je krenula pre otprilike godinu dana i mi smo zajedno sa Aston Martinom razvijali te proizvode, naši zaposleni su išli u Nemačku i to znanje koje su stekli preneli smo u BiH - pojasnio je Hadžiahmić.

Dodao je da je proširenje saradnje sa Aston Martinom od velikog značaja, jer je, kako je kazao, to brend koji otvara velika vrata. Nije reč o velikoj količini vozila na godišnjem nivou, ali, ostali kupci automatski budu zainteresovani, jer znaju koliki kvalitet Aston Martin zahteva i onda.

- Na lokaciji u Goraždu predstavnici Aston Martina su videli veliki potencijal u segmentu obrade plastike. Tako da, ja bih rekao za jednu godinu dana u kojoj smo stekli poverenje i odličan kvalitet, mi bismo mogli uraditi neku vertikalnu integraciju, uključiti što više plastičnih segmenata, odnosno svih procesa sa kojim trenutno Prevent Components raspolaže - kazao je on.

Aston Martin je samo jedan od brendova s kojima sarađuje ova kompanija, koja se pozicionirala kao pouzdan i kvalitetan dobavljač plastičnih komponenti za unutrašnjost vozila.

- Definitivno smo ušli u vrhunske brendove kao što su Volvo, Jaguar ili Land Rover i imamo jedan veliki projekat o kojem ćemo u budućnosti imati više informacija, a to je da ćemo proizvoditi naslon za ruku za novi Peugeot 308, Citroen C4 I DS. Dakle, to je platforma vozila za koja ćemo u budućnosti proizvoditi, i planirani početak te proizvodnje je januar 2021. godine - kazao je generalni direktor Prevent Componentsa.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Industrija, Saobraćaj, Finansije

Grad ustupa privatnicima više od 30 zemunskih i palilulskih autobuskih linija - Spreman nacrt JPP na deset godina, posao težak pola milijarde evra

Gradske linije na potezima 100 i 700, kao i još nekoliko linija koje prelaze preko Novog Beograda i Zemuna, definitivno će biti ustupljene privatnim prevoznicima. Danas se održava hitna telefonska sednica Privremenog organa grada, na kojoj je od 100 tačaka, najvažnija upravo ona koja se tiče Odluke o usvajanju predloga projekta javno-privatnog partnerstva u obavljanju javnog prevoza na pomenutim linijama. Nacrtom ove odluke predviđeno je

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.