NavMenu

Slovenački Petrol potpisao sporazume sa kompanijama T Plus i Schneider Electric za unapređenje daljinskog grijanja u Rusiji

Izvor: Balkan Green Energy News Petak, 13.09.2019. 12:08
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: tetiana_u/shutterstock.com)Ilustracija
Slovenačka energetska kompanija Petrol potpisala je memorandum sa T Plus Grupom, najvećom ruskom privatnom kompanijom u oblasti toplotne i električne energije, o učešću u projektima optimizacije daljinskog grijanja u regionima u kojima ruski snabdijevač posluje, što predstavlja ulazak slovenačke kompanije na rusko tržište, navodi se u saopštenju na sajtu Petrola.

Petrol donosi svoje znanje, iskustvo i rješenja u razvoju i primjeni visokoefikasnih i energetski efikasnih tehnologija u cilju unapređenja efikasnosti sistema za snabdijevanje toplotnom energijom, što se poklapa sa interesima kompanije T Plus, koja planira da sprovede obiman program unapređenja energetske efikasnosti u Rusiji, piše u saopštenju, a prenosi Balkan Green Energy News.

Prvi zajednički projekat Petrola i T Plus u okviru dogovorene saradnje biće optimizacija proizvodnje i potrošnje toplotne energije u sistemu daljinskog grejanja ruskog grada Iževska, saopštio je Petrol.

Memorandum između Petrola i T Plus potpisan je u Rusiji, tokom posjete slovenačke poslovne delegacije predvođene premijerom Marjanom Šarecom, stoji u saopštenju.

U sklopu saradnje sa T Plus, Petrol je tokom posjete Rusiji dogovorio rad sa kompanijom Schneider Electric Russia na projektu koji ima za cilj optimizaciju i povećanje operativne efikasnosti sistema daljinskog grejanja u Jekaterinburgu, jednom od gradova u kojima je T Plus prisutan, saopšteno je iz Petrola.


Petrol će tu biti izvođač na ugradnji specijalizovanog softvera, razvoju i pružanju informacione podrške automatizovanom sistemu kontrole snabdevanja toplotnom energijom, kao i upravljanju tim sistemima u četvrtom po veličini gradu u Rusiji, stoji u saopštenju.

U sklopu ovog projekta, Petrol će implementirati rješenje za optimizaciju distribucije toplotne energije putem predviđanja toplotnog opterećenja mreže i optimizacije temperature mreže.

Strateški ciljevi ruske vlade su usmjereni na efikasno korišćenje primarne energije i poboljšanje efikasnosti postojećih sistema grijanja i snabdijevanja vodom, pa će aktivnosti Petrola u Rusiji takođe uključivati i optimizaciju proizvodnje i distribucije pijaće vode, navodi se u saopštenju.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Industrija, Saobraćaj, Finansije

Grad ustupa privatnicima više od 30 zemunskih i palilulskih autobuskih linija - Spreman nacrt JPP na deset godina, posao težak pola milijarde evra

Gradske linije na potezima 100 i 700, kao i još nekoliko linija koje prelaze preko Novog Beograda i Zemuna, definitivno će biti ustupljene privatnim prevoznicima. Danas se održava hitna telefonska sednica Privremenog organa grada, na kojoj je od 100 tačaka, najvažnija upravo ona koja se tiče Odluke o usvajanju predloga projekta javno-privatnog partnerstva u obavljanju javnog prevoza na pomenutim linijama. Nacrtom ove odluke predviđeno je

eKapija+

Vidi sve
Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.