NavMenu

Slovenački Petrol potpisao sporazume sa kompanijama T Plus i Schneider Electric - Unapređenje daljinskog grejanja u Rusiji

Izvor: Balkan Green Energy News Petak, 13.09.2019. 10:31
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: tetiana_u/shutterstock.com)Ilustracija
Slovenačka energetska kompanija Petrol potpisala je memorandum sa T Plus Grupom, najvećom ruskom privatnom kompanijom u oblasti toplotne i električne energije, o učešću u projektima optimizacije daljinskog grejanja u regionima u kojima ruski snabdevač posluje, što predstavlja ulazak slovenačke kompanije na rusko tržište, navodi se u saopštenju na sajtu Petrola, prenosi Balkan Green Energy News.

Petrol donosi svoje znanje, iskustvo i rešenja u razvoju i primeni visokoefikasnih i energetski efikasnih tehnologija u cilju unapređenja efikasnosti sistema za snabdevanje toplotnom energijom, što se poklapa sa interesima kompanije T Plus, koja planira da sprovede obiman program unapređenja energetske efikasnosti u Rusiji, piše u saopštenju.

Prvi zajednički projekat Petrola i T Plus u okviru dogovorene saradnje biće optimizacija proizvodnje i potrošnje toplotne energije u sistemu daljinskog grejanja ruskog grada Iževska, saopštio je Petrol.

Memorandum između Petrola i T Plus potpisan je u Rusiji, tokom posete slovenačke poslovne delegacije predvođene premijerom Marjanom Šarecom, stoji u saopštenju.

U sklopu saradnje sa T Plus, Petrol je tokom posete Rusiji dogovorio rad sa kompanijom Schneider Electric Russia na projektu koji ima za cilj optimizaciju i povećanje operativne efikasnosti sistema daljinskog grejanja u Jekaterinburgu, jednom od gradova u kojima je T Plus prisutan, saopšteno je iz Petrola.


Petrol će tu biti izvođač na ugradnji specijalizovanog softvera, razvoju i pružanju informacione podrške automatizovanom sistemu kontrole snabdevanja toplotnom energijom, kao i upravljanju tim sistemima u četvrtom po veličini gradu u Rusiji, stoji u saopštenju.

U sklopu ovog projekta, Petrol će implementirati rešenje za optimizaciju distribucije toplotne energije putem predviđanja toplotnog opterećenja mreže i optimizacije temperature mreže.

Strateški ciljevi ruske vlade su usmereni na efikasno korišćenje primarne energije i poboljšanje efikasnosti postojećih sistema grejanja i snabdevanja vodom, pa će aktivnosti Petrola u Rusiji takođe uključivati i optimizaciju proizvodnje i distribucije pijaće vode, navodi se u saopštenju.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Saobraćaj

Grad Beograd prodaje garaže - Početna cena 7.000 EUR

Grad Beograd oglasio je prodaju nepokretnosti u javnoj svojini, a reč je o garažnim prostorima u Ulici Salvadora Aljendea 18A. Na prodaju je ponuđeno 12 garaža, površine po 14 m2, koje se nude po početnoj ceni od po 7.000 EUR. Rok za podnošenje prijava je 30. april, a više detalja pogledajte OVDE.

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.