NavMenu

Lesnina i Supernova MTK Centar u Nišu grade robnu kuću i tržni centar

Izvor: eKapija Četvrtak, 12.09.2019. 08:58
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Radu Bercan/shutterstock.com)Ilustracija
U Nišu je u planu gradnja dva nova objekta - robne kuće nameštaja i tržnog centra. Kako nam je rečeno u Kancelariji za lokalni ekonomski razvoj i projekte (KLERP), kompanija XXXL Lesnina & Momaks zainteresovana je da u Nišu izgradi poslovno-trgovinski objekat površine oko 30.000 m2.

- Očekivana vrednost investicije je 15 mil EUR. Objekat, čija je izgradnja planirana za narednu godinu, gradiće se na parceli, severno od EKO pumpe. Urađen je i potvrđen urbanistički projekat, a investitor radi na pripremi početka realizacije investicije - rečeno je iz KLERP-a.

Inače, ova kompanija od maja meseca ima takav isti objekat i u Novom Sadu, dok se u Beogradu očekuje otvaranje.

Kada je reč gradnji tržnog centra, za njegovu izgradnju zainteresovana je austrijska kompanija Supernova MTK Centar.

U KLERP-u navode da bi shopping mall trebalo da bude izgrađen u Bulevaru Nikole Tesle, na zemljištu austrijske kompanije. Objekat će se prostirati na 16.500 m2, a trenutno je u toku izrada urbanističkog projekta.


Kako ističu u Kancelariji, Supernova MTK Centar je vodeća austrijska kompanija koja se bavi nepokretnostima čija su specijalnost investicije u razvoju i menadžmentu tržnih centara i ritejl parkova u centralnoj i jugoistočnoj Evropi. Do sada su realizovali 105 velikih projekata u Austriji, Slovačkoj i Sloveniji.




Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Industrija, Finansije

Stižu novi lovci na srpsko zlato - Australijski Strickland Metals kupio rudarski projekat na planini Rogozna

Strickland Metals ušao je u "unosnu srpsku zlatnu igru" nakon što je izdvojio 37 miliona dolara za kupovinu projekta Rogozna koji se može pohvaliti ogromnim resursom od 5,44 miliona unci zlatnog ekvivalenta (oko 170 tona), pišu australijski mediji. Australijski gigant Strickland Metals Limited bavi se otkrivanjem mineralizovanih sistema "svetske klase" sa fokusom na zlato i bakar. Kako navode mediji, za projekat zlata Rogozna Strickland

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.