NavMenu

Konzorcijum domaćih agencija ove jeseni dovodi 1.500 austrijskih turista u Beograd

Izvor: eKapija Sreda, 11.09.2019. 13:16
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Hanoi Photography/shutterstock.com)Ilustracija
Od 1.500 do 1.800 austrijskih turista provešće jesenji odmor u našoj zemlji zahvaljujući projektu konzorcijuma domaćih turističkih agencija koje su potisale ugovor sa Udruženjem penzionera Austrije.

Agencije Top Tours nt company & Rubicon Travel pobedile su u konkurenciji pet zemalja i napravile novi nacionalni turstički proizvod "Jesen u Beogradu" u okviru kojeg će tri ture austrijskih turista sa po 10 autobusa posetiti Beograd, ali i ostale delove naše zemlje, počevši od 15. septembra.

- Posle dve i po decenije Srbija se vraća na tržište svetskog turizma. Značaj ovog projekta, osim u otvaranju tržišta Austrije je i u tome što je boravak stranih turista u našoj zemlji, koji prema statistici traje 48 sati, sada produžen na sedam noćenja - kaže Biljana Radulović iz Top Tours-a.

Turisti će biti smešteni u četiri beogradska hotela: Tulip Inn, Šumadija, Srbija i u renoviranom delu hotela Slavija.

- Značajan poduhvat bio je i standardizacija hotela, kako bi pružali jedinstvenu uslugu, a mi kao destinacija se pokazali da možemo da primimo veliku grupu ljudi. To je značajno i za inostrane kompanije i mi se nadamo da će oni to prepoznati. Angažovali smo i nove vodiče sa kojima radimo već nekoliko meseci i sa kojima smo razradili detaljni pravac kretanja tokom obilaska, ali i izleta - kaže Mirko Levajac iz Rubicon Travela.
Biljana Radulović, Ljiljana Čerović, Aleksandar Seničić i Mirko LevajacBiljana Radulović, Ljiljana Čerović, Aleksandar Seničić i Mirko Levajac
Za turiste će već drugog dana boravka biti priređen koncert dobrodošlice u Kolarčevoj zadužbini, a osim prestonice, u kojoj će biti smešteni, u okviru jednodnevnih izleta posetiće Topolu i Oplenac i uživati u seoskom ručku u porodičnom gazdinstvu Jovanović, kao i u degustaciji vina u Kraljevskoj vinariji. Takođe, imaće priliku i da obiđu Avalu i krstare Savom i Dunavom. Organizovan je i obilazak Vojvodine, poseta Krušedolu, Sremskim Karlovcima i Novom Sadu, kao i ručak na Salašu 137. Austrijski penzioneri imaće i priliku da u jednom danu obiđu dve države s obzirom na to da je organizovan izlet do Temišvara.

- Promocija Srbije na inostranom tržištu koja traje evo već duže od 15 godina, sada daje prve rezultate. Ovo je ujedno i poziv za druge agencije da se povedu ovim primerom, a mi ćemo im dati maksimalnu podršku - rekla je Ljiljana Čerović iz Turističke organizacije Srbije, uz čiju je podršku projekat i pokrenut.

Podršku projektu dale su i Yuta, kao i Turistička ogranizacija Beograda, a cena ove ture iznosi od 669 EUR do 719 EUR.

I. Milovanović
Komentari
Vaš komentar

Top priče

26.03.2024.  |  Saobraćaj

Raspisan tender za stručni nadzor za projektovanje i izgradnju nove železničke pruge Jovanovac - Rasputnica Cvetojevac - Sobovica

Infrastruktura železnice Srbije raspisala je tender za stručni nadzor za projektovanje i izgradnju nove železničke pruge Jovanovac - Rasputnica Cvetojevac - Sobovica. Kako se pojašnjava, formiranje nove industrijske zone Sobovica uslovilo je potrebu za njenim povezivanjem sa postojećom železničkom infrastrukturom, odnosno sa prugom Lapovo - Kraljevo - Lešak - Kosovo Polje - Đeneral Janković - državna granica (Volkovo). - Postojeća

eKapija+

Vidi sve
Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.