NavMenu

Danski Grundfos otvara moderno postrojenje za preradu otpadnih voda u Inđiji

Izvor: eKapija Sreda, 11.09.2019. 12:29
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: mady70/shutterstock.com)Ilustracija
Danski proizvođač pumpi Grundfos, koji proslavlja 10 godina poslovanja u Srbiji, sutra (u četvrtak, 12. septembra 2019.) otvara novo, unapređeno postrojenje za preradu otpadnih voda - BioBooster.

Kako je saopšteno iz Ambasade Danske u Beogradu, ova investicija, vredna 2 mil EUR, stavlja Srbiju i Inđiju na mapu sveta kao jedino mesto van skandinavskih zemalja gde se mogu naći BioBooster postrojenja.

BioBooster će, navodi se u saopštenju, omogućiti još efikasniju proizvodnju uz umanjenu potrošnju vode i uz još bolju brigu za životnu sredinu.

Grundfos je svoj rad u Srbiji počeo investicijom od 60 mil EUR u proizvodni pogon u Inđiji, u kojem danas radi 750 ljudi i iz kojeg se godišnje izvezu proizvodi vredni više od 200 mil EUR na tržišta širom sveta.

U Saopštenju Ambasade ističe se da je zahvaljujući tom rezultatu Grundfos prošle godine postao 7. najveći izvoznik Srbije, a ambicije kompanije su da ove godine taj rezultat poboljša.


Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Finansije

Počinje prijava za 20.000 dinara za đake u Beogradu

Prijavljivanje za 20.000 dinara, koje će sve beogradske porodice dobiti po detetu koje pohađa osnovnu i srednju školu, kao i za kartice za besplatan ulazak na gradske bazene tokom letnje sezone počinje danas, objavio je Beoinfo. U svim osnovnim i srednjim školama u Beogradu od danas pa do kraja leta moći će da se prijavi za 20.000 dinara, a sve informacije građani će moći tamo da dobiju. Princip će biti isti ili sličan kao kada su se

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.