NavMenu

Tender za autoput Beograd-Ljig 1. januara 2010. godine

Izvor: Beta Utorak, 06.10.2009. 09:53
Komentari
Podeli

Ministar za infrastrukturu Srbije Milutin Mrkonjić izjavio je juče (5. oktobar 2009. godine) da će tender za izgradnju deonice od 70 kilometara autoputa Beograd-Južni Jadran biti raspisan 1. januara 2010. godine.

On je novinarima u selu Gukoš kod Ljiga kazao da će radovi na deonici autoputa od Beograda do Ljiga, vredni oko 100 mil EUR, početi u proleće 2010. godine.

Mrkonjić je u Gukošu otvorio radove na seoskom putu dugom 700 metara koji se finansira iz budžeta Srbije, a u opštini Mionica je označio početak radova na lokalnom putu koji crkvu u Ribnici, gde je osnovnu školu učio srpski vojvoda iz Prvog svetskog rata Živojin Mišić, povezuje s regionalnim putem Mionica-Ljig.

Prema ranijim navodima Ministarstva za infrastrukturu Srbije, za izgradnju puta Beograd-Južni Jadran od Beograda do Lajkovca potrebno je između 250 i 300 mil EUR, a Srbija je za sada za izgradnju namenila oko 100 mil EUR.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Industrija, Saobraćaj, Finansije

Grad ustupa privatnicima više od 30 zemunskih i palilulskih autobuskih linija - Spreman nacrt JPP na deset godina, posao težak pola milijarde evra

Gradske linije na potezima 100 i 700, kao i još nekoliko linija koje prelaze preko Novog Beograda i Zemuna, definitivno će biti ustupljene privatnim prevoznicima. Danas se održava hitna telefonska sednica Privremenog organa grada, na kojoj je od 100 tačaka, najvažnija upravo ona koja se tiče Odluke o usvajanju predloga projekta javno-privatnog partnerstva u obavljanju javnog prevoza na pomenutim linijama. Nacrtom ove odluke predviđeno je

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.